La începutul lunii februarie a anului 2020, Glasul Aradului scria în exclusivitate despre un caz extrem de ciudat care s-a petrecut în localitatea Craiva, într-o locuință învecinată cu secția de Poliție. Un bărbat de aproape 70 de ani a fost găsit mort în locuința sa de către sora sa, care locuia la Bocsig. Din informațiile pe care le-am obținut atunci, dar și în urma unor fotografii, moartea bărbatului era cel puțin suspectă. Cadavrul bărbatului prezenta urme evidente de lovituri, iar încăperea în care a fost găsit era plină de sânge. Bărbatul a fost găsit lângă pat și prezenta urme evidente de violență pe față. Cu toate astea, autoritățile și nu numai au încercat să ne convingă că este un accident.

Ne-am menținut atunci punctul de vedere și ne bucurăm că făptașii, atenție – făptașii, au fost prinși după mai bine de doi ani de zile de la comiterea faptei.

A fost reținut un tânăr de 16 ani, care la comiterea faptei avea doar 14 ani. Cu toate astea, din informațiile și sursele pe care le deținem, autorul crimei nu a fost singur. Ar fi fost și fratele acestuia implicat în omor, însă nu se știe de ce băiatul de 16 ani a luat asupra sa întreaga vină.

Cei doi frați sunt de etnie rromă și au executat diferite lucrări la victimă în gospodărie. Se pare că au avut nevoie de bani și probabil dintr-o ceartă au ajuns să îl omoare pe bătrân.

„În continuarea cercetărilor efectuate într-un caz de omor săvârșit la data de 30 ianuarie 2020, la data de 31 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Tribunalului Arad au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la imobile situate pe raza localității Craiva.

De asemenea în urma investigațiilor efectuate în cauză și în baza probatoriului administrat au mai fost puse în executare trei mandate de aducere, în vederea audierii persoanelor bănuite și clarificării stării de fapt.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus la data de 31 martie a.c., reținerea unui tânăr de 16 ani, din localitatea Craiva, bănuit de comiterea faptei, iar la data de 01 aprilie a.c., magistrații Tribunalului Arad au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, urmând ca acesta să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice în vederea stabilirii discernământului.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției pentru Operațiuni Speciale și de cel de specialitate al Institului de Criminalistică din cadrul I.G.P.R.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad”, spun cei de la poliție.

Recomandările redacției