FCC ICIM Arad nu a izbutit să iasă învingătoare din disputa cu Olimpia CSU Brașov. În jocul disputat în luni seară, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” arădencele s-au văzut învinse cu scorul final de 76-87.
Formația arădeană a sperat că poate scoate un rezultatul pozitiv doar în primele 10 minute, când egalitatea a fost perfectă: 24-24. Au urmat două sferturi de nerecunoscut pentru „galben-albastre”, care s-au văzut conduse pe tabelă și la 20 de puncte diferență.
De abia în ultimele 5 minute ale jocului, fetele lui Miljan Med­ved au forțat revenirea pe tabelă și au fost aproape să și de-a lovitura. S-au apropiat la 4 puncte cu doar 2 minute înainte de finalul meciului, dar imediat formația pregătită de Dan Ca­lancea a mărit din nou ecartul de puncte.
Date statistice după Olimpia Brașov – FCC ICIM, scor 87-76 (pe sferturi: 24-24, 27-13, 21-20, 15-19):
– Brașovul a înscris în acest meci doar cu titularele întâlnirii, în timp ce Aradul a strâns 67 de puncte cu primul cinci.
– 11 puncte a marcat ICIM-ul consecutiv în acest duel. Replica gazdelor a fost de 10 puncte consecutiv.
– Cel mai mare avantaj în această dispută pentru arădence a fost de patru puncte, în primul sfert.
– Prin contraatac, „galben-albastrele” au ajuns la borna 18 puncte, față de 22 ale brașo­ven­celor.
– În duelul din această seară s-au consemnat trei schimbări de lider și nouă egalități.
– Cea mai bună marcatoare a echipei arădene a fost Brankica Hadzovic, autoare a 25 de punc­te. Aceasta a mai adăugat șapte recuperări și cinci pase decisive pentru un procentaj de 19 unități la capitolul eficiență. Coșghetera partidei a fost tot o jucătoare care a avut legătură cu ICIM. Carla Bartee a înscris 29 de puncte (3×3), fiind în double-double cu 13 recuperări. A mai reușit și șapte pase decisive, pentru +40 eficiență.
Formații și marcatoare:
Olimpia Brașov: Bartee 29, Pesovic 22 (2×3), Ferenczi 16 (2×3), Arsenic 15, Podar 5.
FCC ICIM Arad: Hadzovic 25 (2×3), Burdgess 16 puncte, Dzombeta 16, Fodor 7, Neagu 3, Mercea 3, Ardelean 2, Ciotir 2 și Harrison 2.
Vineri, FCC ICIM Arad o găzduiește pe Universitatea Cluj în cadrul unei noi partide de risc maxim.
La finalul disputei, Miljan Medvedj a recunoscut că echipa sa făcut cel mai slab meci din cele patru etape scurse până acum. „Meci foarte slab făcut de noi, cred că cel mai slab de până acum… fără atitudine în primele două sferturi, fără energie, fără poftă de joc. În sferturile trei și patru am ieșit pe parchet mai hotărâți, dar nu s-a putut face prea mult. Brașovul a controlat tot meciul foarte bine, cu niște procentaje foarte bune la aruncări. Vreau să felicit echipa din Brașov pentru meciul câștigat. Pe final am jucat cu 5 extreme pe parchet, Hadzovic ,Dzombeta, Mercea, Fodor și Harrison, ce ne-a dat rezultatul mai bun cu un presing pe tot terenul, foarte agresiv, dar diferența făcută de Brasov înainte de sfertul patru era prea mare și nu am reușit să revenim total în joc”, a declarat antrenorul FCC ICIM Arad pentru totalbaschet.ro.

Recomandările redacției