Aceste ultime zile de toam­nă târzie, în care datorită vremii prielnice se mai pot face lucrări afară, sunt folosite din plin de administrațiile locale din județ pentru a finaliza – ori avansa – cu diverse obiective, în special cele edilitare.
*FRUMUȘENI. În această perioadă, deorece vremea încă permite, în comuna Frumușeni se derulează un proiect legat de infrastructură. „Avem în derulare un alt proiect, respectiv: «Reabilitare străzi în comuna Frumușeni». Astfel, în 17.11.2015 s-a finalizat procedura achiziției publice și s-a semnat contractul de lucrări cu executantul. Prin realizarea acestui proiect se vor asfalta străzile din Frumușeni și, odată finalizată această lucrare se va încheia… asfaltarea tuturor străzilor din comună. Lucrările vor continua și în  2016“ spunea primarul Reginald Andronic.
*ALMAȘ. Și în comuna Almaș – aflată în nord-est-ul județului, unde de ani buni administrația face eforturi susținute pentru modernizarea întregii comunități, acest gen de lucrări continuă. „În comuna Almaș s-au realizat reabilitări de străzi, prin asfaltare, pe o lungime de  5,4 kilometri, adică o acoperire de 88% la nivel de comună. Aceste realizări – și mai ales ritmul lor – ne dau încredere că în 2016 vom reuși să finalizăm modernizarea tuturor străzilor comunei. În acest sens, chiar ne-am pregătit și cu întocmirea proiectelor necesare. Avem întocmit studiul de fezabilitate pentru Extindere canalizare, proiect ce va fi depus la PNDR. Acum ne mai pregătim și altfel:  lucrăm la iluminatul festiv al satelor comunei, pentru onorarea sărbătorilor ce bat la ușă“ ne spunea primarul Teodor Avram.
*ȘOFRONEA. Comuna Șofronea a cunoscut în ultimii ani o modernizare deosebită, deși nu s-a numărat printre „răsfățați“, în ceea ce privește fondurile primite. Acum, în comună se desfășoară încă o lucrare de modernizare a infrastructurii. „Avem un proiect prin care vom asfalta circa 5 km de străzi în Șofronea, respectiv 7 străzi. Lucrarea va încheia seria asfaltărilor în Șofronea. Au demarat cu strada cea mai lungă din care s-a asfaltat mai mult de jumătate. Proiectul este multianual și-l vom continua în prima parte a lui 2016“ ne spunea primarul Ioan Babău.

Recomandările redacției