În județ sunt deschise un număr de 17 șantiere de lucru la drumuri, în mai multe zone. Sunt în derulare mai multe proiecte ale administrației județene, aflate în strategia de modernizare a 300 de kilometri de drumuri. Drumul prioritar – unul dintre cele mai importante proiecte pe infrastructură este pe cale să se deblocheze din faza contestațiilor la achiziții publice. Un lucru așteptat și CJA și de constructor.

În anul 2016, echipa Consiliului Judeţean (CJA) a prezentat o strategie pentru finanţare şi execuţie, care avea ca obiectiv investiţii de impact în infrastructură. „Peste 100  de milioane de euro intră în investiţii, care înseamnă drumuri mai bune, locuri de muncă şi dezvoltare. Modernizăm drumurile judeţene din bani europeni. Astăzi se lucrează pe mai multe drumuri, pentru că am reuşit să aducem finanţare neramburabilă. Prioritatea rămâne Arad – Şiria – Pâncota, ne apucăm de lucru după ce vor fi soluţionate contestaţiile. Am utilizat fondurile europene pe care le puteam accesa, avem trei proiecte mari în aşteptare, pe care sperăm să le realizăm. Cel mai important este centura de sud-est care închide inelul de circulaţie între Aradul Nou şi Vladimirescu. Este important că avem o strategie prin care planificăm investiţiile, obţinem finanţare, organizăm licitaţiile şi avem lucrări prin care modernizăm infrastructura”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

Contractul de lucrări pentru drumul Arad – Șiria – Pâncota ar urma să îi revină firmei INTECO GOLDING, cea care va executa și modernizarea drumului Sânpetru German-limită județ Timiș, într-o asociere româno-spaniolă. Deocamdată însă se așteaptă soluționarea contestațiilor.  

„Mai avem lucrări în derulare și anume, pe drumul Sântana – Olari – Sintea, unde lucrează cinci echipe. Pe acest drum suntem în stadiu de finalizare cu casetele, se frezează și se vine cu piatra spartă. Și aici, ca și pe Nădab – Seleuș, lucrările sunt avansate. Licitație este încă în stadiu de contestație însă credem că lucrurile se vor clarifica în curând“, a spus Ovidiu Palcu, administratorul firmei INTECO HOLDING.

Recomandările redacției