Poliţia Arad şi-a prezentat, la sfârşitul săptămânii, bilanţul activităţilor desfăşurate anul trecut. Rezultatele pun în evidenţă, după cum ne preciza comisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, capacitatea de mobilizare instituţională, „în paralel cu contracararea eficientă a fenomenelor de criminalitate ce se manifestă în profil teritorial, atât în forme simple, cât şi complexe, organizate”.
Dacă în primele patru luni ale anului 2013, evoluţia indicatorilor a prezentat o creştere cu 15% a infracţionalităţii sesizate, în lunile următoare s-a constatat o scădere a acestora. Infracţiunile judiciare au scăzut cu 5%, dar au crescut cu 38% cele economico-financiare, lucru care confirmă eforturile poliţiştilor pentru descoperirea acestor fapte.
„În ceea ce  priveşte  prevenirea şi combaterea criminalităţii grave, comisă cu violenţă, eforturile s-au focalizat pe contracararea infracţiunilor săvârşite contra, fiind continuată activitatea de prevenire şi combatere a micii criminalităţi, care, deşi nu are un pericol social foarte mare, prin frecvenţa cu care se comite şi prin disconfortul social pe care îl provoacă, a constituit o prioritate”, ne mai precizează comisar Tuduce..
Faţă de perioada similară a anului trecut, s-a reuşit scăderea cu 12% a infracţiunilor sesizate contra persoanei, iar cele contra vieţii au scăzut cu 9%. Infracţiunile de omor au scăzut cu două fapte, cele de tentative de omor cu una, numărul celor de loviri sau alte violenţe  a scăzut cu 118, iar cele de vătămare corporală cu 41.
În judeţul nostru nu s-au comis omoruri la comandă, sau pentru reglarea de conturi între grupări criminale rivale.
Dacian Don

Recomandările redacției