În loc de brândușe, la Băile Lipova au ,,răsărit” gunoaiele

0
767

Nemulțumirile sunt tot mai dese,  în rândul cetățenilor din Lipova, cu privire la gunoaiele răspândite prin mai toate  zonele de  recreere ale orașului. Se pare însă, că edilii nu sunt deloc receptivi la postările ce ,,curg” zilnic pe internet, cu privire la acest subiect rușinos, iar gunoaiele ,,își văd liniștite” de treaba lor. Un cetățean, vădit nemulțumit, a postat  pe o rețea de socializare, modul în care a decurs plimbarea lui de duminică, prin zona Băilor Lipova. O plimbare într-o zonă în care, la această oră, ar trebui să ne bucurăm de apariția brândușelor, ne lovim însă de sute de gunoaie ,,răsărite” ca ,,ciupercile după ploaie” peste tot. Zona de agrement respectivă, în loc să fie plină de flori,  cum era normal în această perioadă, era plină de ,,plastic înflorit”,după cum declară bărbatul. Drumul până la băi, era presărat cu ambalaje de toate felurile, iar în fața cimitirului din zonă, tronau grămezi de jerbe și coroane neridicate. Ne întrebăm, ce fac autoritățile în acest caz, și unde este Poliția Locală care ar trebui să fie mai vigilentă și la acest capitol, nu doar să ,,dea amenzi pentru mașinile parcate neregulamentar prin zona Primăriei”,  după cum spun cetățenii nemulțumiți. ,,Vine primăvara și vor fi acoperite de natură, toate gunoaiele”, spune cu tristețe tânărul, care ne-a mărturisit că vine în fiecare sfârșit de săptămână în oraș, pentru a se bucura de zonă. Însă, se pare, că bucuria e de scurtă durată, spune bărbatul.  

Nu doar zona Băilor este înțesată de gunoaie. Deșeuri de tot felul există, de asemenea, pe faleza Mureșului și chiar în apropierea clădirii primăriei, unde, la statuia lui Sever Bocu, este plin de mizerii. Oare din birourile aleșilor, nu se văd și nu se ,,simt” aceste gunoaie care murdăresc pur și simplu un oraș care merită mai mult de atât? ,,Stati liniștiți, gunoaiele din spatele digului, plasate pe Faleza Mureșului tot acolo sunt, cuminți. Statuia lui Sever Bocu, de pe centru, este păzită în continuare de gunoaie”, spune tânărul. 

Oamenii se întreabă în continuare, dacă mai există vreo speranță ca aceste gunoaie să fie adunate și dacă cei responsabili, plătiți din banul public, fac sau au făcut verificări în teren. ,,Ați dat vreo amendă până acum, pentru depozitarea/aruncarea gunoaielor în locuri publice?

Aveți un plan de ecologizare? ( nu de a mătura și a curăța drumurile publice cu mașina pompierilor). Ecologizare nu inseamna igienizare”, întreabă bărbatul contrariat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.