vandalism

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în parcul amenajat lângă plaja lacului din Ghioroc, au fost rupte opt bănci de către nişte persoane deocamdată necunoscute pentru a face.. foc de tabără. Se pare că aceşti tineri probabil aflaţi sub influenţa alcoolului au simţit nevoia să se „încălzească“ temperatura fiind foarte scăzută din cauza… berii reci.

Din păcate, aceşti „cetăţeni“ fac parte din categoria celor care comentează pe unde apucă, în mediul online sau la o bere, la terase, că „nu se face nimic în România“, iar dacă se face ceva simt nevoia să distrugă, probabil pentru a fii mai convingători în argumentele lor în respectivele discuţii.

Straniu este, că aceeaşi „cetăţeni exemplu“, în momentul când au trecut graniţa, spre celelalte ţări ale Uniunii Europene, se comportă adecvat, de multe ori mai civilizat decât cetăţenii localnici, o fac asta datorită legilor aspre din acele ţări, legi care se şi aplică,iar când sunt acasă se comportă ca nişte primate coborâte din bananier. Dacă tot mai au de gând să critice ceva, mai bine ar critica lipsa lor de bun simţ şi de cultură şi nu ţara.

În legătură cu situaţia în cauză, administraţia locală a comunei Ghioroc a depus plângere la poliţie, aşteptându-se depistaţi şi răsplătiţi au cauzat daune.

Descrierea „situaţiei“ ne-a fost făcută de câţiva turişti, care au petrecut civilizat în respectiva zonă.

Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției