Ca întotdeauna, mă grăbesc să precizez că nu sunt antieuropean, ci doar potrivnic măsluirii unui vis frumos de către niște demoni ai istoriei, care vor să revină la cârma omenirii. Da, Uniunea Europeană a fost un vis frumos, dar este pe cale să se destrame, din cauza celor care l-au folosit doar pentru a ne menține într-o continuă amăgire, pentru ca ei, în numele visului, să poată stăpâni.
Gata cu filosofia, să trecem la concret! Profitând de popularitatea sa și de majoritatea zdrobitoare a partidului său în parlament, Viktor Orban este pe cale să devină rege al Ungariei, stăpân absolut, tătuc al nației maghiare. Mai exact, guvernul lui, care are peste două treimi în parlament, va avea dreptul să legifereze prin ordonanțe, nu doar în perioada stării de urgență, ci pe termen nederminat! Dictatură în toată regula, cu voie de la popor, prin reprezentan­ții săi, adică parlamentarii FIDESZ. Credeți că poporul maghiar va vea ceva de comentat, după ce Viktor Orban a declarat că Ungaria s-a săturat de mofturile Uniunii Europene și trebuie să-și ia soarta în propriile mâini, să lupte singură împotriva virusului, fără ca Uniunea Europeană să dicteze diverse măsuri, care mai rău încurcă decât ajută? Vă asigur că nu! Credeți că nu s-ar putea ca și alte țări, în special cele din fostul bloc comunist, să urmeze exemplul Ungariei? Atenție, Viktor Orban și partidul lui vor să aibă dreptul de abrogare a tuturor legilor care ar putea favoriza răspândirea virusului, multe dintre ele fiind legi adoptate la presiunea Uniunii Europene, legi referitoare la drepturile omului, libertatea cuvântului și așa mai departe, toate din panoplia democrației și statului de drept.
Guvernul Orban, Viktor Orban, a demonstrat deja că, nerespectând unele porunci ale Comisiei Europene, a făcut bine Ungariei și ungurilor, așa că ungurii ar face bine să-i permită, cu aplauze prelungite, să încalce toate directivele! Noua ordonanță prevede 5 ani de pușcărie pentru toți ziariștii care răspândesc informații false cu privire la coronavirus. Aha, parcă Orban al lor începe să semene cu Orban al nostru, adică, mai degrabă, cu Iohannis. Nu vreau să o mai lungesc, vreau doar să arăt că frumosul vis al Europei Unite este pe cale să se sfâr­șească, din cauza acelor demoni despre care vorbeam. Dacă mahării Uniunii Europene, ai Comisiei Europene, nu ar fi făcut pe guvernanții Europei, impunând statelor suverane să se sinucidă, pentru ca ei să devină stăpâni absoluți, dacă nu ar fi cumpărat președinți și guverne care să-și ducă țările în postura de sclavi, Europa Unită ar fi putut fi un vis frumos. Așa, nu au făcut decât să încurajeze popoarele să accepte propriile dictaturi! Te pomenești că exact asta au vrut, pentru că, istoria a demonstrat: complicitatea este singura garanție a loialității!

Recomandările redacției