La prima vedere, în această perioadă este un fel de binecuvântare pentru toți cei ce stau în casă faptul că sunt unii care le pot aduce acasă tot ceea ce au nevoie. Ei bine, pentru mulți se pare că nu este neapărat un act de bunătate, ci un mod de a fura. Astfel, trei tineri, care se ocupă cu distribuția alimentelor la domiciliu, au fost depistați de jandarmi, imediat după ce au sustras mai multe produse cosmetice dintr-un supermarket.

Evenimentul despre care vorbim a avut loc, conform jandarmilor, luni seara, în jurul orei 20.00. Totul s-a întâmplat în timp ce un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare a observat un grup de trei tineri care au scos un flacon de bere dintr-o geantă specifică transportului de alimente calde. La vederea jandarmilor au introdus berea înapoi în geantă și au afișat un comportament suspect care a atras atenția jandarmilor și i-a făcut pe aceștia să treacă direct la interceptarea și legitimarea persoanelor în cauză.

„În urma verificărilor efectuate, în loc de alimente, jandarmii au descoperit în gențile tinerilor mai multe produse cosmetice: șampoane, gel de duș, gel de păr și spumă de ras. Întrebați despre proveniența produselor, cei trei bărbați au spus inițial că le-au cumpărat de la un magazin. Jandarmii le-au cerut să prezinte un bon fiscal pentru a demonstra acest lucru și să specifice locul de unde le-au achiziționat. Nu au putut răspunde la întrebările jandarmilor și au recunoscut că le-au sustras dintr-un supermarket din Arad, folosindu-se de gențile căptușite cu material izolant termic, pentru a putea trece de casele de marcat fără ca senzorii instalați în magazin să detecteze produsele sustrase. De asemenea aceștia au specificat că nu mai sunt în timpul serviciului de câteva ore”, au relatat reprezentanții Jandarmeriei Arad. 

După toate cele descoperite, jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, conform prevederilor Codului Penal. Produsele, în valoare de 250 lei, au fost restituite părții vătămate identificate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. Totodată, având în vedere că cei trei bărbați nu se mai aflau în timpul serviciului, de aproximativ două ore și prezența lor în acel loc nu se justifica, au fost sancționați contravențional, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, prevăzute în Ordonanțele Militare, cu amenzi în valoare de 2.000 lei fiecare.

Sursă video: Jandarmeria Arad

Recomandările redacției