În meciuri directe din play-off Rapidul își domină adversarele, însă are și o excepție

0
315

Rapid debutează astăzi în play-off-ul de promovare din Liga a II-a. De la ora 20:00 are meci pe Stadionul Orășenesc din Mioveni, acolo unde întâlnește adversara pe care în sezonul regulat a învins-o cu un nemilos 5-1. Trupa giuleșteană e considerată de către antrenorul ei, Dan Alexa, cea mai dezavantajată dintre cele șase competitoare fiindcă partidele se vor desfășura fără spectatori, ca măsură de protecție pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Totodată, tehnicianul consideră că rezultatele obținute de Rapid în sezonul regulat în fața contracandidatelor la promovare sunt neconcludente în acest moment.
Într-un clasament al jocurilor disputate
înainte de suspendarea Ligii a II-a între cele șase echipe din play-off, Rapid stă cel mai bine. Fiecare club are șase partide disputate contra adversarilor din acest mini-turneu de promovare, iar giuleștenii au reușit cele mai multe victorii, patru, fiind lider detașat. Cel mai slab stă Petrolul.
În conferința de presă de dinaintea meciului cu CS Mioveni, Dan Alexa a spus că această statistică este neconcludentă în acest moment pentru echipa sa. Rapid pornește ca ultima clasată în play-off, cu 19 puncte, la egalitate cu Petrolul. Același număr de puncte îl avea și Campionii FC Argeș, înainte să obțină remiza de la Turnu Măgurele, 0-0 cu Turris Oltul, în primul meci din acest mini-turneu de promovare.
„Este neconcludent lucrul ăsta și spun de ce. În momentul ăsta, ceea ce se va juca, cele cinci meciuri, acest play-off, va fi total diferit de campionatul propriu-zis. Pentru că, în momentul ăsta, fiecare echipă are șanse la promovare, reale”, a fost părerea lui Dan Alexa.
„Cea mai dezavantajată echipă din punctul ăsta de vedere suntem noi. Avem cea mai mare forță, din punctul ăsta de vedere. Suporterii erau al 12-lea jucător, știau și reușeau să supramotiveze echipa, iar în astfel de jocuri este foarte important lucrul ăsta. Suntem cei mai dezavantajați. Ne vor lipsi suporterii noștri, dar, și în condițiile astea, trebuie să mergem la Mioveni, să facem un joc bun și să-l câștigăm”, a mai spus Dan Alexa.
De exemplu, Rapid a trecut cu 5-1 de CS Mioveni în meciul din turul sezonului regulat, partida desfășurându-se la Mioveni. Pentru giuleșteni marcau Antonio Sefer (8), Facundo Mallo (39), Petre Goge (58), Cătălin Hlistei (75) și Brigton Labeau (90+1), iar pentru argeșeni puncta Simon Măzărache în minutul 27. Atunci, pe banca celor două cluburi se aflau Marius Stoica, respectiv Daniel Pancu.
Singura echipă pe care Rapid nu a putut să o învingă este Turris Oltul, cu care a pierdut la Turnu Măgurele (3-1) și a remizat la Voluntari (0-0).
În rest, Rapid s-a impus cu 2-0 la Pitești cu Campionii FC Argeș, a trecut cu 2-0 de UTA în Regie și tot acolo a învins Petrolul cu 1-0.
Sursa: Liga2.prosport.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.