colectareCampania „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, inițiată de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, ajunge, pentru prima dată, şi în municipiul Arad. Astfel, pe 9 noiembrie, arădenii se pot debarasa de obiectele electrice și electronice vechi sau defecte la punctele de colectare amenajate în toate cartierele arădene sau prin preluare gratuită.
Cele zece puncte provizorii de colectare, unde se pot depune deșeuri electrice pe 9 noiembrie între orele 10.00-17.00, vor fi amplasate în următoarele locuri din Arad: zona Aradul  Nou – parcarea Gării, lângă Billa; Zona Alfa – în spatele Carrefour, lângă Biserică; zona Micălaca – Str.Sighișoarei, lângă punctul termic, vis-a-vis de Blocul 515; zona Micălaca – str. Abrud, în spatele Blocului 129, sc.C (în spatele pieței Mi­orița); zona Micalaca – Str. Alex Popescu Negura, vis-a-vis de bl.317; zona Gării – Terenul de lângă Grădinița PP 15, str. Avrig; Zona Vlaicu – Piața Agroalimentară (intrare hală); zona Confecții – Str.Rodnei colţ cu L. Rebreanu; Calea Timișorii nr. 39 – în fața Centrului de zi  pentru vârstnici; zona Grădiște – în fața Școlii Generale Aron Cotruş, Aleea Romaniței.
Posesorii de obiecte electrice nefolositoare, grele sau voluminoase, vor beneficia de preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă/instituție, printr-o programare prealabilă la unul dintre numerele de telefon 0726213276 sau 0751302123. Comenzile de preluare de la domiciliu pot fi făcute începând de luni, 4 noiembrie, până sâm­bătă, 9 noiembrie, între orele 09:00 -17:00.
Tombolă cu premii
Toţi deponenții vor fi înscrişi la o tombolă cu premii oferite de sponsori: şapte mașini de călcat, şapte cafetiere, opt mixere, două cuptoare cu microunde și o combină frigorifică. Premiile vor fi oferite în urma unei trageri la sorți care va avea loc pe 16 noiembrie, începând cu ora 19.30, la concertul Recycling Rocks, susţinut de trupele Cargo şi Domino pe platoul Primăriei Arad.
La finalul acestei acțiuni de colectare DEEE organizate de Asociația RoRec împreună cu Primăria Municipiului Arad, obiectele depuse la punctele special amenajate sau cele preluate gratuit de la domiciliile arădenilor, vor fi transportate la fabricile de reciclare pentru a fi prelucrate conform standardelor europene de mediu. „Fiecare dintre noi este responsabil pentru deșeurile pe care le produce. Nu putem arunca orice, oriunde, indiferenți la efectele dezastruoase pe care deșeurile le au asupra mediului în care trăim. Deșeurile de echipamente electrice și electronice au în componența lor substanțe periculoase care, eliberate în aer, apă sau sol, au efecte dăunătoare pe termen lung asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau asupra aerului pe care îl respirăm, acestea fiind doar câteva dintre motivele pentru care este obligatoriu ca reciclarea să devină un obicei”, declară Ionel Hornea, manager regional al Asociației RoRec.
Menţionăm că Asociația Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie non-profit, formată de unspre­zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării de­şeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
(G.S.)

Recomandările redacției