furtCartierele rezidenţiale din Arad sunt luate cu asalt de către hoţii care par să se fi înmulţit în ultima vreme şi care fură din mai multe case în construcţie. Astfel, de la o vreme, arădenii care îşi construiesc case în aceste cartiere nu pot sta liniştiţi că vilele le sunt în siguranţă. Din ce în ce mai mulţi cad pradă hoţilor înainte să apuce să-şi inaugureze casele.
Printre principalele zone rezidenţiale sunt cartierele din localitatea Vladimirescu, unde apar şi cele mai multe furturi. A apărut un nou mod de a fura, care s-a propagat în rândul hoţilor şi mai ales în rândul celor mai tineri. În ultima vreme, aceştia fură tot ce pot încă din faza de şantier, pentru a nu mai risca să spargă vile pentru a fura electronice sau alte bunuri.
„Au fost identificate cazuri de furturi din locuinţă, iar în celelalte cazuri, se continuă cercetările. Au fost identificaţi un număr de suspecţi. Poliţiştii investighează mai multe cazuri pentru a-i găsi pe cei care încă n-au fost prinşi. La nivelul judeţului Arad, furturile nu reprezintă un fenonem, în majoritatea cazurilor suspecţii fiind identificati. Iar pentru a-i prinde pe restul, poliţiştii au întocmit un cerc de bănuiţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Arad, Ovidiu Liber.
Poliţiştii spun că în ultima vreme au prins mai multe grupuri, formate în special de adolescenţi, care acţionează pe şantiere. „Surprinzător, majoritatea celor prinşi sunt tineri cu vârste între 14 şi 20 de ani. Aceştia fură în special ţevi din cupru, dar şi alte tipuri de instalaţii de la casele aflate în rosu”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Arad, Camelia Tuduce.
Hoţii demontează calorifere, baterii de apă, tâmplărie, până la firele de curent prinse de pereţi. Un astfel de caz a avut loc duminică dupa-amiaza, în Vladimirescu, tânărul fiind prins de către jandarmi. Acesta a fost prins in flagrant demontând instalaţia electrică de la o casă în roşu.
„Tânărul a fost observat cum încerca să lege un sac plin pe o bicicletă. La apariţia jandarmilor, tână- rul a abandonat sacul, s-a urcat pe bicicletă şi a fugit”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmerie Arad, Emilia Fînaţă.
„La controlul corporal a fost găsit asupra sa un cleşte de tăiat sârma. De asemenea, s-a consta­tat că a mai fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, iar în prezent este cercetat şi pentru alte furturi”, a explicat Emilia Fînaţă.
Se pare că astfel de cazuri sunt tot mai frecvente, iar hoţii profită de faptul că în noile cartiere s-au mutat deocamdată foarte puţini proprietari, iar şantierele sunt lipsite de pază.
Claudia Gavra

Recomandările redacției