Săptămâna trecută am poposit câteva ore în Sebiş şi am stat de vorbă cu primarul despre munca de teren a acestuia.
„Pot să vă spun că munca mea este mai mult pe teren, rezolv corespondenţa în câteva minute şi ies la treabă. În oraş discutăm cu cetăţenii şi ascultăm doleanţele lor. Aţi văzut şi dumneavoastră lucrările de mo­dernizare derulate an de an. Putem vorbi la ora actuală de Palatul Administrativ care include şi edificiul Finanţelor Publice, Casa de Cultură, patru străzi care sunt asfaltate, vorbim aici de strada Ineului, stra­da Mureşului, strada Oituz şi strada Gării. Am să realizez o administrare care să vizeze dezvoltarea continuă a micului orăşel de pe Criş pe toate palie­rele, fără a neglija nici un domeniu de activitate.
Aţi văzut străzi asfaltate, alei pavate, trotuarele sunt frumos amenajate, reţeaua de canalizare şi apă potabilă sunt în regulă în oraş, baza sportivă este modernă, aici putem vorbi de teren sintetic de sport. Investiţiile din învăţământ sunt puse la punct, spitalele sunt mo­dernizate şi acreditate cu cel mai mare punctaj. Sunt amenajate şi parcurile, locurile de joacă pentru copii, Centrul Civic care putem spune că este o frumuseţe rară în judeţul nostru. Aceste realizări s-au dovedit foarte utile deoarece avem o echipă bună la primărie şi bineînţeles am avut şi sprijinul Consiliului local”, a precizat Gheor­ghe Feieş primarul oraşului Sebiş.
Cea mai modernă Casă de Cultură din România după anul 1989
Oraşul Sebiş se poate mândri cu un lucru extraodinar, se poate lăuda cu cea mai modernă Casă de Cultură, iată ce ne-a spus Ioan Muscă directorul administrativ. „Putem să ne mândrim cu acest lucru. Când păşeşti în interiorul clădirii rămâi fără cuvinte, în judeţul nostru cu siguranţă nu există aşa ceva. În această clădire intră circa 500 de persoa­-n­e, este amenajată scena, sunt amenajate şi cabinele de ma­chiaj şi garderoba artiştilor, se va amenaja şi o cafenea cu bu­fet fără băuturi alcoolice. Tot în cadrul centrului cultural avem biblioteca orăşenească care dis­pune de 40 de mii de volume. Avem rulaj zilnic de cărţi care sunt împrumutate, numărul acestora ajungând la 26 pe zi.”
Cupa oraşului Sebiş la călărie la prima ediţie
Două zile de activitate de călărie au avut loc în Sebiş săptămâna trecută. În prima zi a fost o vreme ploioasă care a dezavantajat puţin concurenţii, în schimb a doua zi s-a mai schimbat dar a rămas răcoare. Iată ce ne-a spus patronul clubului Slătioara, Bujorel Barna. „Acest concurs a fost plănuit încă de la începutul anului, eu fiind din zonă am organizat această ediţie împreună cu primarul Gheorghe Feieş deoarece el iubeşte tot felul de sporturi, adică le organizează pentru tineret. În ceea ce priveşte activităţile  culturale şi sportive putem spune că oraşul acesta este viu în permanenţă din acest punct de vedere. Din păcate vremea nu prea a ţinut cu noi şi sperăm că la anul să nu mai fie aşa.”
În încheiere primarul salută mulţimea prezentă
Primarul Gheorghe Feieş a ţinut să ureze un bun venit celor prezenţi la prima ediţie a cupei oraşului la călărie. „Vă spun bună ziua şi bine aţi venit la acest sport, este un eveniment important pentru oraşul nostru. M-am întâlnit cu patronul acestui club şi mi-a spus că ar fi bine să organizăm şi în zona noastră, acest sport frumos de călărie deoarece văd foarte mulţi copii care au venit tocmai de la Ineu să vadă acest spectacol minunat.”
Opinii de la cetăţeni
Gruia Ilie: „Acest primar este un om minunat, are respect faţă de cetăţeni, aşa ceva se naşte doar la 200 de ani, pot să vă spun că tinerii primari îşi râd sub nas, dar timpul le va rezolva pe toate.”

Recomandările redacției