În plin scenariu roșu, elevii arădeni sunt chemați la școală ca să-și ia ,,cornul și laptele”

0
385

Elevii din municipiul și județul Arad, care învață online,  în localitățile  aflate în scenariul trei , sunt chemați la școală ca să ia cornul și laptele pentru zilele în care au stat acasă, potrivit unei adrese trimise în toate școlile  de către Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. Instituția nu face decât să pună în practică o hotărâre adoptată de Guvernul României pe 24 februarie 2021 și care a intrat în vigoare pe 3 martie anul acesta.

Documentul primit de directorii de școli din tot județul Arad, a fost  trimis de Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură pe 3 martie, în ziua în care a apărut noua legislație în Monitorul Oficial.

Adresa APIA detaliază noile reguli după care se face distribuția produselor în școlile arădene, în funcție de scenariile în care sunt incluse fiecare dintre unitățile de învățământ.

Paradoxal, pentru localitățile aflate în scenariul trei , unde rata de infectare este peste trei cazuri la mia de locuitori, elevii sau părinții lor trebuie să meargă la școală ca să ridice produsele, dacă fac ore online, potrivit adresei oficiale și legislației în vigoare.

,,Pentru elevii cu participare zilnică în sistem online, distribuția produselor se efectuează în concordanță cu prevederile art. 3, alin. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 640/2017 cu modificările și completările ulterioare, primesc produsele aferente perioadei respective prin ridicarea acestora de către părinți/reprezentanți legali/ocrotitoare legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi conform art. 8 alin. 33, iar completarea Anexei nr. 4, respectiv evidența unică din Ghidul solicitantului, se realizează conform prezenței din catalogul de prezență, pe baza evidentelor de participare la cel puțin o oră de curs pe zi”, potrivit adresei APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.