Suntem în plin val pandemic însă, cu toate acestea, mulți arădeni se pregătesc pentru vacanța de Crăciun și Revelion. Mulți preferă să petreacă această vacanță de sărbători  în afara țării. Sunt agenții turistice care  au epuizat deja pachetele pentru unele destinații. Cu toate că prețurile sunt mai mari ca anul trecut, pe fondul cererii în creștere la nivel internațional, oamenii se grăbesc să-și achiziționeze câte un sejur în tări exotice.  Specialiștii în turism avertizează însă că există riscul anularii zborurilor și recomandă să nu plecăm în vacanță fără asigurări de călătorie care să acopere și riscul Covid.

Față de luna septembrie, cererea pentru pachetele turistice de sărbători a crescut cu 40% în octombrie. Destinații precum  Kenya, Republica Dominicană și Mauritius sunt  cele mai căutate de arădeni pentru Crăciun și Revelion.

Costurile pentru  un sejur în Emiratele Arabe Unite costă de la 700 de euro, de persoană iar pentru Mauritius sau Mexic, prețurile încep de la 1.000 de euro dar  pot ajunge și la 2.000.

Față de anul trecut, arădenii plătesc mai mult și  pentru că biletele de avion care  s-au scumpit în medie cu 30%-50% din cauza scumpirii petrolului.

Sunt și riscuri pe care doritorii de vacanțe exotice trebuie să și le asume în cazul în care  destinația se închide din cauza pandemiei.  În cazul în care turistul nu mai poate pleca din țară pentru că se închide țara sau se anulează zborul, agenția de turism îi va oferi întotdeauna o compensare, în principal prin reprogramare sau prin rerutare pe o altă destinație.

Specialiștii în turism recomanda asigurările de călătorie care să acopere și riscul Covid. Polițele de tip Storno îi ajută pe arădeni să-și recupereze banii în situația în care se  îmbolnăvesc și nu mai pot pleca în vacanță. Cele de călătorie acoperă carantinarea sau spitalizarea în țara de destinație.

 

 

 

 

Recomandările redacției