În PLUS

0
888

Motto:
„Nu acel om politic va fi însemnat, care va învăța și combina sisteme nouă, ci acel care va rezuma și va pune în serviciul unei mari idei organice înclinările, trebuințele și aspirațiunile preexistente ale poporului său.”
(Mihai Eminescu)

Cică USR-ul, nu, nu Uniunea Studenților din România, ci o altă uniune, Uniunea Salvați România, partidul înființat de Nicușor Dan și condus acum de un domn pe nume Dan Barna, se pregătește să scape țara de PSD. Dar useriștii nu se înhamă la treaba aceasta singuri. Negociază plini de zel cu un partid în PLUS, pardon cu PLUS. Ce înseamnă PLUS? Stați să intru pe Google să caut, că personal, în afară de faptul că este partidul lui Dacian Cioloș, altceva nu îmi spune PLUS-ul ăsta.
Evrika!!! Am descoperit, deși nu foarte ușor, abia la a treia sau a patra încercare, este vorba despre Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate. Acum, fără glumă, libertate, unitate, solidaritate, sunt cuvinte frumoase, care transmit un mesaj, dar pe cât de ușor se poate reține sintagma PLUS, pe atât de greu este de memorat numele întreg al formațiunii.
Dar să revenim la cele două partide care vor să surclaseze Partidul Național Liberal și să-i arunce pe oamenii lui Dragnea în opoziție. În primă instanță vor să rupă gura târgului la europarlamentare și fac tot felul de liste, bazându-se pe sprijinul masiv al românilor. Parcă ne întoarcem în timp, înainte de alegerile din 2016, când presa de o anumită culoare dădea USR-ul cu vreo 19%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.