Pentru diminuarea până la eliminare a riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor de iarnă, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad au efectuat zilnic controale oficiale pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind desfăşurarea activităţilor de producție, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non animala.  În cadrul controalelor au fost efectuate și verificari privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a pestei porcine africane (PPA) și influenței (gripei) aviare (IA).  În perioada 17-23.12.2021, au fost efectuate controale privind siguranța alimentelor la 36 operatori economici (supermarket, laborator/cofetărie, fast-food, carmangerie, brutării/patiserii, depozite alimentare, magazine alimentare),  controale în trafic și zone adiacente piețelor agroalimentare. În urma deficiențelor constatate au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.000 lei.  Sancțiunile au fost aplicate pentru:  igienă necorespunzătoare;  etichetare necorespunzătoare;     neanunțarea începerii activității. „Pentru eficientizarea activităților de inspecție și control, desfășurate în scopul asigurării sănătății publice și evitarea îmbolnăvirilor cauzate de nerespectarea măsurilor de igienă, facem apel la toți cetățenii județului Arad să sesizeze (telefonic la nr. 0257-280760 și pe email la office-arad@ansvsa.ro) situațiile în care, la prepararea, servirea, distribuția și/sau comercializarea alimentelor, sesizează încălcarea normelor de igienă“, a punctat dr. Marcel Roșu, director executive la D.S.V.S.A. Arad.

Recomandările redacției