Zilele trecute, administraţia din Bata a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai unei firme internaţionale cu privire la investiţia pe care această firmă o va iniţia în comună. Este vorba de firma Carmeuse Holding – cu o mare investiţie în Deva – care va deschide un punct fiscal pentru o investiţie în Bata.
„Firma a cumpărat de la un număr de localnici teren agricol din zonele mai joase, propice culturii pe care ei vor s-o înfiinţeze aici. Este vorba de o pepinieră de sălcii energetice – după modelul plopilor energetici care a fost înfiinţată la noi în urmă cu câţiva ani şi care a înregistrat succese deosebit. Circa 400 ha teren a fost achiziţionat pentru această cultură dar în perioada imediat următoare circa 80 ha vor fi pregătite intens pentru ca încă din primăvară cultura de sălcii să poată fi înfiinţată. Această nouă mare investiţie vine să le completeze pe cele patru anterioare (Cariera DIABAS, Asociaţia „Ocolul Silvic Stîrcea-Mocioni“, Casa Bata, investiţia în plopi energetici), aspect care va avantaja bugetul comu­nei prin lărgirea bazei de im­­po­- zitare cu taxele pe care le plătesc aceşti investitorii. Această investiţie va genera şi câteva zeci de noi locuri de muncă în zonă“ a subliniat primarul Ion Micurescu.
Conform prezentării proprii, Carmeuse este „lider în producerea varului, cu mai mult de 140 de ani de experienţă în extracţia şi prelucrarea calcarului cu conţinut ridicat de calciu şi a pietrei dolomitice în var(…). Carmeuse este prezentă în aproximativ 90 de locaţii în Europa de Vest (Italia, Belgia, Franţa şi Olanda), Europa Centrală şi de Est (Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Turcia) şi America de Nord (Statele Unite şi Canada) şi Africa (Ghana)“.

Recomandările redacției