Bilanț „remarcabil“ al Gărzii de Mediu Arad, care de la începutul anului până în prezent a dat 29 de sancțiuni, iar dintre acestea șase s-au adresat unei singure societăți.

Nu am putea spune că nu avem o colaborare bună cu majoritatea instituțiilor statului. Excepție face însă Garda de Mediu, care demonstrează o opacitate față de noi, de neînțeles. Cu restul instituțiilor nu a fost nevoie decât să ne anunțăm prezența și am fost primiți cum nici nu ne așteptam, spre deosebire de conducerea ultra-secretoasă a Gărzii de Mediu, asigurată de doamna Viorica Graur, care ne ocolește de fiecare dată.

În una din zile am sunat telefonic la Garda de Mediu, gândul nostru fiind acela de a vedea cum am putea merge să discutăm mai multe probleme legate de activitatea instituției. Voiam să ne și cunoaștem și să stăm de vorbă față în față, așa cum eu cred că este normal într-o societate… cu pretenții de normalitate.

Personal, am auzit de numele acestei șefe de instituții, respectiv de doamna comisar șef Viorica Graur. Dar vă redau discuția telefonică purtată cu dumneaei:

„– Am vrea să trecem pe la dumneavoastră să discutăm mai multe. Eventual să ne prezentați un bilanț de activitate și să ne cunoaștem.

– Dar ce probleme, că noi și așa suntem puțini și nu avem timp… Dar trimiteți-ne o adresă și vă răspundem în scris“.

Am și trimis adresa, iar răspunsul a fost că în perioada X s-au dat un număr de Y sancțiuni. Dar, doamnă, pe cetățeni îi interesează în primul rând motivul pentru care au fost sancționați. Poate că o persoană oarecare este sancționată de mai multe ori pentru aceeași faptă…

Doamnă comisar-șef, știți de ce am ținut să venim la dumneavoastră în birou? Să vă amintim de câte ori s-a scris în Glasul Aradului că atunci când plouă mai mult, râul Leuca curge ca laptele, din cauza sterilului de uraniu care a ajuns în albia văii. Nicio măsură nu ați luat, ba chiar sub ochii dumneavoastră indulgenți se mai transportă steril din albia văii și se lucrează la construcții. Acesta este unul dintre aspectele pe care ni le-am fi dorit să le abordăm în biroul dumneavoastră, însă dacă sunteți atât de ocupată…

Un alt aspect: joia trecută, în piața de la Sebiș, au venit la mine mai mulți cetățeni și m-au invitat să mă duc la Rănușa, unde s-au făcut explorări, iar apa iese din tuburi din mină direct și curge în vale. De acolo se duce mai departe și tot mai departe și ajunge unde nu trebuie, doamnă comisar-șef!

Acesta să fie motivul pentru care nu ne primiți și discutați cu noi doar prin comunicate?

Și acum probabil ați vrea să negați, cum că nu cunoașteți aceste probleme. Dar oare ce alte probleme sunt atât de grave, în afara acestora pe care nu le rezolvați, de nu le puteți da de capăt? Chiar dacă sunteți „atât de puțini“, rezolvați problema, dar nu o faceți pentru că nu vă pasă și nu acceptați întâlnirea cu presa deoarece probabil vă deranjează adevărul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției