campanieTinerii arădeni vor fi angrenaţi în activităţile campaniei „Drogurile îţi schimbă destinaţia“, lansate de cu­rând la Arad.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad, în colaborare cu  Centrul Judeţean de Voluntariat Arad au lansat zilele acestea o campanie de prevenire a consumului de droguri, precum şi a fumatului.
Prima activitate a campaniei s-a desfăşurat la Şcoala Generală din Vladimirescu. Întâlnirea a constat în sesiuni interactive de informare cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun, droguri ilegale şi substanţe etnobota­nice. Sesiunile au fost adresate elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a. Materialele informative au fost prezentate de educatorii Centrului Judetean de Voluntariat, împreună cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. „Chiar dacă suntem conştienţi ca mândria, curiozitatea, dez­nădejdea sau dorinţa de a fi ca cei din jur sunt motive pentru care mii de tineri pornesc pe drumul lung al dependenţei de droguri, fără întoar­cere de cele mai multe ori. Ştim sigur că putem preveni aceste situaţii. Tocmai de aceea unii dintre noi se mobilizează şi fac mai mult“, susţine Bianca Morariu, PR al Centrul Judeţean de Voluntariat. Acţiunile vor continua şi în alte unităţi şcolare din judeţ.

Recomandările redacției