ecoPentru al doilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Mi­nisterul Educației Naționale, aduce ECOlimpiada Elevilor în școli. Programul educațional se desfășoară în perioada 24 octombrie 2013 – 4 aprilie 2014, în 33 de localități din țară, printre care şi Aradul.
ECOlimpiada Elevilor este un program dinamic, desfășurat la Arad sub forma unei competiții școlare, care se adresează elevilor de clasa a III-a și a IV-a. Programul are și o componentă didactică, care presupune parcurgerea auxiliarului curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”, manual care le pune la dispoziție celor mici lecții educative despre colectarea separată a deșe­uri­lor de ambalaje și procesul de reciclare.
În cadrul proiectului, fiecare cadru didactic participant va parcurge, împreună cu elevii, lecțiile educative din ma­nualul „Învățăm să reciclăm ambalajele” astfel încât, pe perioada vacan­ței de iarnă, cei mici să realizeze câte o compunere care să reflecte informațiile dobândite. Cele mai bune compuneri vor fi înscrise pe site-ul www.colec­tea­zaselectiv.ro pentru a fi evaluate atât de o comisie specializată, cât și de public, prin acordarea de voturi.
Programul educațional ECOlimpiada Elevilor se va desfășura pe durata pri­mului semestrul al anului școlar 2013/ 2014, în școlile din Aiud, Arad, Bacău, Baia Mare, București, Câmpia Turzii, Câmpulung Moldovenesc, Constanța, Craiova, Cugir, Deva, Focșani, Galați, Iași, Mediaș, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Roman, Săliște-Sibiu, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Tulcea, Vaslui, Vulcan-Aninoasa, Zalău.
Eco-Rom Ambalaje a început acti­vitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca prima jumătate a anului 2013 să se încheie cu 2.591 de companii res­ponsabile în portofoliu.
Despre Punctul Verde
Punctul Verde este un simbol internaţional care semnalează cumpărătorului că firma producătoare sau impor­tatoare s-a angajat să îndeplinească obligaţiile de reciclare şi valorificare a cantităţilor de ambalaje puse pe piaţă, prin contribuţia la dezvol­ta­rea sistemului de colectare selectivă de la populaţie.

Recomandările redacției