În şedinţa CLM de ieri, majorarea impozitelor pe clădiri şi terenuri a fost anulată

0
288

În ședința Consiliului Local Municipal de ieri s-a aprobat proiectul de hotărâre nr 15/2018 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul curent. Astfel, majorarea impozitelor pe clădiri şi terenuri a fost anulată.  Proiectul de hotărâre privind modificarea hotărârii de Consiliu Local Municipiului de la finele anului trecut privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, a fost votat în unanimitate de consilierii locali municipali.
În aceste condiţii arădenii vor plăti în 2018 taxe şi impozite locale la nivelul anului 2015. „În ţară, din 104 municipii, 61 au ridicat ta­xele şi impozitele. În momentul în care am lucrat la buget, am constatat că venitul în urma majorării impozitelor este de 800 000 de euro.  Mai mult decât atât cei de la BERD ne-au returnat anul acesta 8 milioane de lei, exact dublu decât am fi luat de la populaţie. Atunci am luat decizia de a renunţa la această creştere, de a comunica în mod corect cu cetăţenii, pentru că eu în calitatea mea de primar  am nevoie ei pentru implementarea unor proiecte care nu au trecut în Consiliu”, a explicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, decizia de anulare a majorării impozitului pe proprietate cu 25%, respectiv a celui pe teren cu 5%.
Până acum, 7.847 de arădeni
şi-au plătit impozitele pe proprietare, la bugetul local fiind încasată, suma de 2.562.000 lei.  Pentru a scăpa de grija a o parte din datoriile la stat şi pentru a primi reducerea de 5%, 3.768 de contribuabili au achitat integral impozitele aferente anului 2018.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.