Ignesti CL2Săptămâna trecută în comuna Ignești s-a ținut ședința de Consiliu Local a lunii martie, sub conducerea primarului Ioan Marinel Urs. Firește, punctul principal a fost noul buget. Comuna este compusă din: Ignești – sat de reședință, Minead, Nădălbești, Susani.
Sedințele de CL, ținute în sate
Dacă ședința de săptămâna trecută s-a ținut la sediul Primăriei, obiceiul locului este ca aceasta să se țină în fiecare din satele aparținătoare.
„De obicei, ședința de Consiliu Local noi o ținem pe sate, pentru ca localnicii să poată vedea pe viu cum aleșii lor în Consiliul Local le reprezintă interesele. Pe ordinea de zi au fost opt puncte în dezbatere: şapte dintre ele au trecut, au fost aprobate. Al optulea, care nu a fost votat este un Proiect de Hotărâre privind aprobarea din bugetul de autofinanțate a unor sume de bani pentru Biserica din Ignești și pentru cele adventiste din Susani și Nădălbești“ -ne preciza Ioan Marinel Urs, primarul comunei.
Decizia consilierilor a creat și unele nemulțumiri, inclusiv la vârful administrației. Aceasta deoarece s-a considerat că „și aceste lăcașe de cult fac parte din comunitatea noastră iar eu trebuie să țin cont de toate părerile; sperăm totuși că până la urmă se va găsi înțelegerea necesară și pentru acest punct“ – ne mărturisea primarul.
Bugetul, acoperitor până în octombrie
Subiectul bugetului a fost unul deo­sebit, cum era de așteptat.
„Cu bugetul pe care l-am primit suntem acoperiți până în luna octombrie; eu zic că ne mai descurcăm noi din veniturile noastre proprii. Deci noi am primit din partea Consiliului Județean Arad suma de 900 milioane, din care 450 milioane sunt destinate pentru lucrări de reparații la Primărie iar cu 450 milioane se vor începe lucrările la construirea Căminului Cultural Susani, rămânând cu speranța ca până la sfârșitul anului să mai beneficiem de vreo rectificare bugetară. Avem mare noroc că Primăria are pădure dar vreau să subliniez faptul că nici asta n-o putem exploata la maxim; avem în vedere și aspectul că atât cât exploatăm și plantăm la loc. Am început deja deja plantarea pe o suprafață de 3,8 ha cu puieți de foioase și rășinoase. De când am preluat-o, noi, Primăria pădurea – și ne și administrăm tot noi, de atunci avem beneficii; ocolul cu care am avut contract a rămas doar prestator de servicii“ – a precizat primarul.
Lucrările nefinalizate continuă anul acesta
În ceea ce privește continuarea unor lucrări întrerupte pe durata iernii, edilul din Ignești precizează că, în limita posibilităților, o parte vor continua anul acesta. „Vom continua în acest an cu ce a rămas din anul trecut. Eu aș vrea să fac mai mult pentru comună și cetățenii ei deoarece facem pentru noi, pentru copiii noștri. Noi suntem conștienți că dacă sunt facili­tăți precum drumuri asfaltate, apă curentă și trotuare e bine pentru toată lumea și vin și investitorii. Avem proiecte pentru continuarea construirii de trotuare pentru comună și le vom face dar nu vreau să fac afirmații fără acoperirea. Mă uimește și faptul că la ședința de Consiliu Local consilierii nu au aprobat banii pentru lăcașurile de cult, care nu sunt niște sume mari iar acestea, locașurile de cult, se poate spune că fac parte din oglinda unei comunități. Pe de altă parte unele proble­me ridicate de unii consilieri se poate că sunt infantile și cred că alegătorii le cer mai mult celor pe care i-au ales: să vină cu probleme viabile și utile pentru cetățenii întregii comune“ – a încheiat Ioan Marinel Urs, primarul comunei.

Recomandările redacției