În sezonul inaugurării modernei arene, Beliu s-a întors în Liga a IV-a: „Avem în zonă un spirit de luptă aparte!”

0
296

La finalul stagiunii în care și-au inaugurat noua arenă de 550 de locuri, în care au investit 1,5 milioane de lei, belenii au și făcut pasul în față din punct de vedere fotbalistic. După o luptă la „baionetă” cu Avântul Târnova, CS Beliu a promovat pe prima scenă a fotbalului județean.
Un merit îl are și Costel Filipaș, antrenorul care a revenit pe banca echipei din comuna natală pe finalul lunii aprilie, după eșecul din derby-ul de la Târnova. „Mulțumim primarului Emanuel Horhat și Consiliului Local care s-au implicat cu adevărat și au făcut posibilă această promovare. Oamenii din Beliu și-au dorit să vadă din nou o echipă bună la Beliu, după mai bine de 10 ani
de anonimat. În plus, acum că avem un stadion adevărat, cu tribună modernă, sperăm să-i avem alături în număr cât mai mare pe iubitorii fotbalului din comună. La rândul nostru, nu vrem să-i dezamăgim și să ne câștigăm în special meciurile de acasă”, a spus fostul fundaș, care le-a mai pregătit pe Șiriana Șiria, Voința Macea sau pe CS Ineu, ca „secund” al lui Cristi Sculici.
Filipaș pare conștient de provocările ce urmează împotriva unor adversari ca Sântana, Curtici sau Zăbrani, deși competiția reală va fi cu formațiile fără pretenții. „E clar, avem nevoie de întăriri și apoi ne vom pregăti cât putem de bine. Vom face cel puțin două antrenamente pe săptămână pentru a face față cu brio și în Liga 4-a. Nu va fi ușor, am urmărit ultimul campionat, sunt echipe bune, pregătite de antrenori dedicați, dar și mulți jucători valoroși, cu salarii foarte mari. Va fi o competiție extrem de grea, aparent inegală și ne propunem să nu retrogradăm. Ne vom baza în continuare pe jucătorii din zonă, mai vin din urmă și copii talentați, sperăm să-i putem ține și să îi pregătim bine. Nu prea dorim să aducem jucători din alte părți sau cât mai puțini posibil. Se știe că la noi în zonă există un spirit de luptă mai aparte. Nu ne place să pierdem, suntem ambițioși și dăm totul din noi. Am dovedit asta în generațiile trecute ale Daciei Beliu și așa va fi și acum, ne întoarcem în fotbalul județean de calitate și vrem să stăm cu capul sus, chiar dacă suntem modești ca buget față de majoritatea conpetitoarelor. Organizatoric stăm bine, baza sportivă este foarte bună, avem materiale și echipamente. Dar, din câte am înțeles, se vor mai face lucrări la terenul de joc și la băncile de rezerve. Vom avea și cele două echipe de juniori, deținem și un microbuz propriu pentru transport, până la startul competiției vom fi pregătiți din toate punctele de vedere”, mai spune „principalul” belenilor.
Dacia Beliu a retrogradat din primul eșalon județean în urmă cu 11 ani, la un moment dat echipa luând-o de la capăt, din Liga a VI-a, sub denumierea de CS Beliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.