Un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad informează că ieri, luni, 1 octombrie 2010, Compania Naţională de Investiţii a realizat recepţia lucrărilor la bazinul de polo din cartierul Subcetate al municipiului.

Istoria bazinului e lungă, stufoasă și nu tocmai frumoasă: municipalitatea a obţinut investiţia în 2011, însă execuarea lucrărilor a fost blocată trei ani – din 2012 până în 2015; în noiembrie 2015 bazinul de polo a fost inclus în programul „Bazine de înot” susţinut de Compania Națională de Investiții.

Conform comunicatului, întârzierea cu care constructorul a predat obiectivul Companiei Naţionale de Investiţii s-a datorat unui diferend între cele două entități: CNI și Constructor, diferend cu subiect etern: bani, însă totul ține acum de trecut.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 23.140.051 lei (TVA inclus), din care 30% este contribuţia municipalităţii arădene – care a pus la dispoziţie terenul pe care s-a ridicat construcţia şi a asigurat toate utilitățile, respectiv apă, canal, gaz și electricitate, toate lucrările asumate de municipalitate fiind finalizate încă din primăvara acestui an.

Primăria municipală anunță că bazinul de polo va fi administrat de S.C. Recons S.A, aceeaşi societate care mai administrează patinoarul municipal şi Ştrandul Neptun, și îi invită pe marădeni să facă propuneri pentru dezvoltarea zonei adiacente cu noi spații destinate sportului.

Recomandările redacției