Perspective bune pentru investiții în sistemul medical arădean: Consiliul Județean a anunțat ca se va contrui un nou Spital de Boli Infecțioase Adulți.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, care a făcut publică semnarea contractului de finanțare pentru construirea noii unități medicale, în municipiu. Secția actuală de boli infecțioase este de mult o mare problemă pentru Arad, având în vedere starea în care se află. Contractul a fost semnat și de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Continuăm investițiile fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate publică din Arad. Secția de Boli Infecțioase Adulți va fi modernizată complet, printr-o investiție de peste 4,5 milioane de euro, din care aducem 1,8 milioane de euro din fonduri europene, iar diferența o acoperim din bugetul Consiliului Județean Arad. Acum, după semnarea contractului și de către Ministerul Dezvoltării, putem organiza procedurile pentru atribuirea proiectului tehnic și executarea lucrării. Secția se va construi în incinta actualului Spital Clinic Județean de Urgență Arad” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul european prin care se construiește noul obiectiv medical al Aradului este realizat în parteneriat, de județul Arad cu Centrul de îngrijire a sănătății – Hódmezővásárhely-Makó, județul Csongrad (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely-Makó), prin Programul Interreg VA România-Ungaria.

Valoarea eligibilă totală a proiectului este de trei milioane de euro, din care județului Arad îi revin 1,8 milioane de euro ca finanțare.

 

Recomandările redacției