Reabilitarea Spitalului de Psihiatrie, ce părea că va rămâne pentru totdeauna doar un proiect – intră în sfârșit pe o linie dreaptă. Compania Națională de Investiții (CNI) a aprobat joi indicatorii tehnico-economici, în valoare de 9. 603. 332 lei, pentru reabilitarea Secției de Psihatrie, din Arad, strada Octavian Goga, nr. 15-17.

Lucrările vor fi finanțate din bugetul Consiliului Județean Arad, iar durata estimată de execuție este de 18 luni.

,,Secția de Psihiatrie, de pe strada Octavian Goga, nr. 15-17, joacă un rol-cheie în tratamentul psihiatric acut și cronic, fiind singura secție de psihiatrie acuți din întreg județul Arad. La ora actuală, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, spațiul fiind impropriu pentru desfășurarea în condiții normale a actului medical. Am obținut fonduri pentru reabilitarea secției și asigurarea de condiții adecvate de spitalizare, care să asigure o ședere primitoare, confortabilă și sigură pentru pacienți.

Reabilitarea Secției de Psihiatrie este inclusă în seria de reabilitare a clădirilor spitalicești existente și de construire a unor spitale noi: Complex Matern-Pediatrie, Secție Oncologie, Secție Infecțioase Adulți și Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Conform celor de la CJA, lucrările vor viza: reabilitarea termică a clădirii, inclusiv a acoperișului, modernizarea spațiilor interioare, reabilitarea fațadelor clădirii cu păstrarea arhitecturii, a ancadramentelor și a culorii pastelare inițiale, înlocuirea în întregime a instalațiilor sanitare, termice și electrice, realizarea instalațiilor de prevenire și stingere a incendiilor, executarea instalațiilor de oxigen necesare în fiecare salon, realizarea instalațiilor de climatizare, precum și montarea sistemelor de supraveghere video.

La capitolul amenajare exterioară, va fi făcută împrejmuirea spitalului, astfel încât să asigure siguranța pacienților. Tot ca măsură de siguranță, acesta va fi dotat cu sistem antiescaladă, sistem de supraveghere video și cabină portar. De asemenea, se va monta mobilier urban (n.r bănci și coșuri de gunoi) și se vor realiza alei pietonale și patru locuri de parcare. În curtea interioară se vor amenaja spații verzi, se va monta gazon și se vor planta flori.

Secția de Psihiatrie, de pe strada Octavian Goga, va avea o capacitate de 61 de paturi.

  • pavlov spune:

    si infectioasele sunt infecte-super, pina in cincinalul urmator cind chipurile va fi gata ‘noua’ locatie, s-ar putea minim amenaja getoul vechi de pe Cicio Pop

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției