În sprijinul fermierilor arădeni: s-a reluat primirea cererilor de plată pe suprafață, la APIA

0
541

În agricultură sunt mari probleme pe fondul pandemiei de coronavirus, întrucât nu există forță de muncă disponibilă să lucreze acum pământul, tocmai în sezon. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vine în sprijinul fermierilor arădeni, cu măsuri menite să minimizeze din efectele negative din sectorul agricol. Insituția a instituit o serie de măsuri prin care, să se asigure flexibilizarea și fiabilizarea interacțiunii cu fermierii.

Prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost aprobată primirea cererilor unice de plată aferente campaniei 2020, prin utilizarea aplicației IPA online, mijloacelor electronice de comunicații și sistemului IACS, începând cu data de 6 aprilie 2020.

Astfel, documentele care se prezintă la depunerea cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia – copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ se transmit la APIA, de către fermier, prin mijloace electronice, susține Alin Triponescu, directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură.

Documentele care dovedesc că terenul agricol se află la dispoziția solicitanților se transmit la APIA, fie de către fermier prin mijloace electronice disponibile, fie de către primării pe adresele de e-mail ale centrelor județene/locale APIA, la solicitarea online de către APIA.

Rugăm în mod respectuos reprezentanții primăriilor să ne acorde sprijinul în procesul preluării online a cererilor unice de platăa, respectiv eliberarea si comunicarea adeverintelor conform inregistrarilor din registrul agricol, ca document doveditor fără de care cererea unică de plată nu poate fi autorizată la plată“, a completat directorul APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.