Știm cu toții cât de mare este pericolul condusului sub influența alcoolului. Pe lângă asta, mai este și foarte ilegal. Se pare că unii consideră că dacă nu s-au urcat la volan, băutura nu mai este ceva care să îi pună în pericol. Este adevărat, atâta timp cât stai acasă, cel mai probabil nu ești în pericol după ce consumi prea mult alcool.

Din păcate, nu mulți aleg să stea în propria locuință după un consum excesiv de alcool. Așa a fost și în cazul unui bărbat pe care l-au apucat plimbările după ce a băut. Așa, acesta a fost prins în timp ce mergea pe bicicletă, sau mai bine, se chinuia să își păstreze echilibrul.

Polițiștii l-au văzut în urmă cu câteva zile, pe raza localității Păuliș. Acesta, un bărbat de 58 de ani, din aceeași localitate, se deplasa cu bicicleta tocmai pe D.N. 7. Având un mers haotic și se vedea și simțea clar că acesta consumase alcool înainte de plimbare, polițiștii l-au tras pe marginea drumului ca să se convingă.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1,88 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Nefiind la volan ci pe bicicletă, el s-a ales doar cu o amendă în valoare de 870 de lei.

Recomandările redacției