Doi bărbați au ajuns în vizorul polițiștilor pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Alcoolul l-a făcut pe unul dintre bărbați să nu mai realizeze că este interzis să conduci după ce ai băut. Astfel, polițiștii Serviciului Rutier au depistat ieri, în trafic, un bărbat de 44 de ani, din Ghioroc, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709 B, pe raza localității Miniș, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pentru că valoarea arătată pe aparatul alcooltest a fost una ridicată, acesta a fost supus și probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate  alcoolemia.

Al doilea bărbat, cu dreptul de a conduce suspendat, a decis că totuși are voie să iasă la plimbare, chiar pe drumul județean D.J. 682, pe raza localității Zădăreni, un bărbat de 75 de ani a fost depistat de polițiștii Secției nr. 1 Rurală Arad în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat din 17 mai a.c..

Cei doi bărbați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 183 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei.

Dintre acestea, 74 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 109 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Recomandările redacției