Pentru că rămân fără spații verzi, ori pentru că autoritățile nu-și fac treaba când vine vorba de curățenie, toaletare și amenajare, în mai multe cartiere, arădenii și-au aranjat singuri părculețele. Chiar dacă stau la bloc și nu dispun de grădină, mulți locuitori buni gospodari au făcut plantări și au amenajat cu multă grijă spații verzi. Cei care stau pe malul Mureșului se pot considra mai norocoși, iar în zona blocurilor de aici, spațiile libere și părculețele din curți sunt puse la punct, pline de flori, cu plante ornamentale îngrijite. Mulți le udă zilnic acum, cum pot vara, iar în celelalte anotimpuri se ocupă ca plantele să rămână îngrijite.

În timp ce în zona Polivalentă – mal, locuitorii se mândresc cu părculețele din fața spatele blocurilor, pe spațiu public, chiar aproape de șoseaua principală, bălăriile cresc ca-n codru.

Zona din fața sălii Polivalente, în preajma parcării de aici este plină de buruieni, iarbă necosită de fel, pomi uscați și în ansamblu – vegetație scăpată de sub control. Bălăriile sunt atât de înalte că trec de mijlocul omului și sunt atât de dese, încât lasă impresia că nu se poate trece prin ele. Așa ceva nu vezi decât pe câmpuri, lângă văi, în localități uitate și nicidecum aproape de centrul orașului. Printre bălării zac și gunoaie și cei mai probabil cei care le strâng nu pot intra în bălării, până când nu se intervine serios aici. Zona strică aspectul părculețelor din zonă, pline de trandafiri și alte flori.

Fotografiile vorbesc de la sine. Se vede strădania arădenilor care au grijă de locul în care stau și lipsa de implicare a celor care ar trebui să se ocupe de spațiile publice.

Recomandările redacției