Mulți arădeni au animale de companie cu care își împart viața de zi cu zi. Dar ce te faci când trebuie să pleci în vacanțe sau pur și simplu la o petrecere, cum ar fi cea de Revelion. Atunci apare o problemă: cu cine las cățelul sau pisica ? Pentru cei care pleacă în această perioada  de acasă şi nu au cu cine să-şi lase animalele de companie există câteva locuri unde îți poți lasa animăluțul în condiții de hotel.   Pensiunile pentru animale sunt pline în perioada asta, iar rezervările au fost făcute și cu câteva  luni înainte. Preţurile sunt pe măsura condițiilor oferite și încep de la 40 de lei pe zi fără hrană. O noapte de cazare ajunge să coste şi 100 de lei, în funcție de rasa animalului și de marime și comportamentul animalului.

În Arad, cele mai mici preţuri sunt pentru pisicuţe, în jur de 40 de lei pe noapte. Urmează cele pentru căţeii de talie mică, 50 de lei pe noapte, iar în funcție de alte criterii stabilite de patronii unor astfel de așezăminte prețurile ajung și la 100 de lei pe noapte fără hrană.

Pentru aceşti bani animăluţele beneficiază de cele mai bune condiţii,  pe lângă mâncarea adusă de stăpâni sau plătită separat la cazare, patrupedele au jucării, televizor şi chiar şi camere de supraveghere, în aşa fel încât stăpânii să vadă în permanenţă ce fac. Unii proprietari de astfel de hoteluri fac filmulețe și poze pe care le trimit stăpânilor.

Unele astfel de pensiuni sunt pline iar pentru revelion, nu mai sunt locuri libere

Acum două  luni s-au facut ultimele rezervari, e plin. Există o listă de aşteptare şi pe măsură ce se  eliberează camerele sunt ocupate de cei care sunt pe lista de aşteptare, spune un proprietar de pensiune.

,,Suntem plecați la munte de Revelion și nu am putut să-l luăm pe Oscar cu noi, e foarte speriat de petarde, i-am făcut rezervarea din octombrie să fim siguri că avem loc”, spune Andrei, un tânăr din Arad.

Unii nu au fost atât de norocoși săși cazeze animăluțul de sărbători. ,, Am fost disperați, trebuia să plecăm din țară de sărbători și nu am mai găsit nici un loc liber unde să lăsăm pisica. Am avut totuși noroc cu un prieten care pănă la urmă s-a oferit să o ia la el pentru noaptea de Revelion”, spune o arădeancă.

,,Le oferim în primul rând linişte stăpânilor, să meargă în concediu şi să stea fără griji pentru copilașii lor cu patru picioare”, povestește o proprietară de pensiune.

Astfel, în timp ce stăpânii petrec, animalele de companie au program de joacă, disciplină, odihnă şi chiar învaţă lucruri noi alături de prietenii lor.

Sursa foto: Internet

Recomandările redacției