Șase ulii și o bufniță au fost aduși să scape Bucureștiul de ciori și porumbei. Experiment de 500.000 de lei. Ulii şi bufniţele sunt „angajaţi” de edili să pună pe fugă ciorile şi porumbeii care au terorizat bucureştenii, conform observator.

Păsările de pradă survolează deja parcul Cișmigiu. Este soluţia găsită de mai marii din Primăria Capitalei ca să scape de ciorile şi porumbeii care fac mizerie şi gălăgie în parc. Edilii spun că s-au inspirat de la străini.

,,Au venit cu șase exemplare de uliu heris și un exemplar de bufniță în dimineața zilei de ieri pentru a aduca păsările răpitoare în mediul parcului Cișmigiu. Este doar un experiment. Aceasta este soluția naturală și pe care Londra, de exemplu, a pus-o în practică. Vor mai fi vizite ale acestor păsări”, declară pentru Observator, Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.

Păsările dresate vor fi aduse de o asociaţie. La început vor fi puse la treabă doar câteva ore pe zi, dar dacă sunt eficiente ar putea fi „angajate” permament. Tot proiectul va costa Primăria Capitalei 500.000 de lei.

,,Ele nu vor omorî, nu vor ataca, ci doar prezența lor sperăm să sperie populația de porumbei și de ciori”, mai spune viceprimarul.

Însă specialiştii nu sunt convinşi că e e cea mai bună soluţie.

Laurențiu Tudor, ornitolog: Porumbeii în Cișmigiu, ca și în alte locuri, vin pentru că sunt hrăniți. Primesc mâncare de la diferite persoane, inclusiv copii. Și copilul o să vadă momentul în care o pasăre răpitoare sare pe porumbelul respectiv.

Se pare că nici oamenii nu sunt prea încântaţi.

Localnică: E o idee trăznită. Păsările alea răpitoare ar alunga pentru o perioadă păsările de aici, le-ar duce în alt parc, unde vor face la fel mizerie.

Reamintim că și la Arad s-a încercat alungarea  ciorilor din centrul oraşului, în 2021, folosindu-se sperietori în formă de bufniţă, care au fost agăţate în copaci.

Primarul municipiului, Călin Bibarţ, a dorit să experimenteze”metoda bufniţa” ca să scăpăm orașul de ciori.

Sperietorile au fost  agăţate de crengi, iar în bătaia vântului acestea se mişcau şi ar fi trebuit să sperie ciorile. Din păcate însă bufnițele din plastic care  ar fi trebuit să sperie ciorile, nu au avut efect. Păsările nu au părut deloc deranjate de sperietorile din copaci şi şi-au văzut liniştite de treabă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției