În timp ce sute de elevi nici n-au venit la BAC, tineri din case de tip familial l-au promovat

0
1238

În timp ce sute de elevi arădeni cu situație materială bună, educați în școli bune și susținuți financiar, nu au reușit să treacă examenul celor 12 ani de școală, alți tineri al căror destin a fost mai crud arată că pot învăța, chiar și în condiții mai grele. Bogdan și Manuel sunt doi tineri crescuți în case de tip familial, din familii cu situație precară. Cei doi s-au obișnuit cu greutățile de mici și au învățat cum să se descurce bine, la comun, în casele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Tinerii au crescut au crescut în Casa Robert Blum și Casa Prietenia din Lipova.

Nu au învățat doar carte, ci cei doi au și înclinații artistice și aptitudini demne de lăudat. Ambii cântă la chitară, iar Manuel și la acordeon și tobe.

Bogdan G. a luat Bacalaureatul cu nota 8,27 și se pregătește să dea la Academia de Poliție, la începutul anului viitor, însă până atunci vrea să mai studieze la Arad. Manuel vrea să își mărească media la Bac și mai apoi, să dea la Politehnică Timișoara. Cât timp își continuă studiile, cei doi tineri pot rămâne în casele de tip familial. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad se mândresc cu cei doi. „Avem și noi absolvenții noștri cu care ne mândrim. Bogdan și Manuel sunt doi tineri care au crescut în Casa Robert Blum și Casa Prietenia din Lipova, iar acum au aflat rezultatele la examenul de Bacalaureat. Îi felicităm și noi pentru rezultate și le uram mult succes pe mai departe. Cei doi tineri sunt cuminți și talentați“, a spus Erika Stark, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Se poate învăța oriunde, atâta timp cât există bună creștere și voință!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.