În tot mai multe școli din Arad apar cazuri de Covid-19

0
927

Situația infectărilor cu coronavirus pare să scape de sub control. Tot mai multe școli anunță cazuri pozitive de Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și cel al profesorilor.  În urma acestor evenimente neplăcute, școlile din municipiu vor funcționa conform scenariului galben.

În toate unitățile de învățământ din municipiu, orele se vor desfășura în regim on-line, începând de mâine, 1 octombrie a.c., din cauza incidenţei COVID-19 în oraş, care a ajuns la 1,27 de cazuri la mia de locuitori.

Potrivit informațiilor noastre, la Liceul German, o clasă a intrat în carantină din 25.09 până în 08.10 a.c.  Motivul este descoperirea a două cazuri pozitive de coronavirus, unul la un părinte și altul la un elev.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Arad, Marius Gondor, a declarat marţi, că decizia de a trece școlile în „scenariul galben” a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei situaţiei răspândirii noului coronavirus în ultimele 14 zile.

De asemenea, acesta  a mai  precizat că în „scenariul galben” vor funcţiona şi şcoli din alte localităţi în care incidenţa cazurilor a crescut. În total, 173 de şcoli din tot judeţul, inclusiv cele din municipiu, vor funcţiona în „scenariul galben” în următoarea perioadă.

În „scenariul roşu” vor funcţiona 17 instituții de învățământ în care au fost descoperite cazuri de COVID-19 la profesori sau copii. Totodată, în patru şcoli vor fi în „scenariul roşu” ciclurile gimnaziale sau liceale.În „scenariul verde” vor rămâne 270 de unităţi şcolare din judeţ, potrivit agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.