dragan curticiEra multă ambiție în privirile „grănicerilor” lui Radu Anca atunci când au pășit pe gazon alături de adversarii de sâmbătă după-amiază. Având anvergura unui traseu cu victorii pe linie în 2013, tabăra Frontierei a abordat meciul cu gândul să fie partener pe măsura liderului.
„Vulpoii” din tabăra condusă de Adi Abrudean le-au dejucat însă rapid planurile. Cei trei apărători au liniștit ofensiva amfitrionilor, iar la mijloc Georgiu a filtrat aproape toate acțiunile ofensive spre tridentul din înaintare. George Petcuț deschis scorul după numai 10 minute și restul meciului părea mai ușor pentru ai săi. Frontiera nu s-a lăsat, iar în minutul 20 i-au creat fiori puternici lui Pașcalău: Silviu Măgulean a reuluat din preajma careului mic o centrare, mingea a lovit transversala și a căzut undeva în zona liniei porții. Curticiul a cerut gol, dar Mircea Ardelean și Casian Băla au părut amândoi bine plasați și au apreciat că nu era cazul. Repriza a continuat cu gazdele în permanentă încercare de a împinge jocul spre poarta adversă, și cu ineuanii desfăcând atent atacurile și mereu periculoși atunci când aveau posesie.
Curticiul a reclamat fără succes un penalty pentru un presupus henț în minutul 50, apoi Ineul a liniștit meciul, printr-un contraatac rapid finalizat frumos de Alin Drăgan, 0-2 în minutul 58. Sintagma cu „cel mai periculos scor” a fost uitată definitiv, deși Radu Anca a intrat și el pe teren, cu gândul să limpezească ofensiva sa. Ineul a rămas echipa mai matură și, la numai un minut după ce intrase pe teren, dar și la prima atingere de balon, Sergiu Popa a stabilit scorul final printr-un șut de efect, din marginea careului mare. S-a încheiat 0-3, iar săptămâna viitoare trupa lui „Știli” are ocazia să rezolve în mare parte și necunoscutele din ecuația învingătoarei sezonului, pentru că primește vizita celor din Sîntana.
Curtici: Leva – Abrudan (46 A. Don), Baul, Sighete, Huja – Pleșca, Avrămuțiu, Nedea (61 Anca), S. Măgulean – P. Mă­gulean, I. Rus.
Ineu: Pașcalău – Sabău, Iaroș, Nicolau – Cornea (80 Voștinar), Georgiu, Iambor, Berar (75 Talpaș) – Nădăban, Petcuț (70 Sg. Popa) – A. Drăgan (82 Malancu)
Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla, Florin Vesa. Observatori: Adrian Apătean, Adrian Lucaci.

Recomandările redacției