Conducerea sub influenţa alcoolului sau fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în ultima vremea este la ordinea zilei, iar aceste infracțiuni se pedepsesc penal.
Polițiștii orașului Sântana au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, un pecican de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Sântana, având o alcoolemie de 1,18 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
De asemenea a fost depistat un cetățean turc de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Ineu, cu o alcoolemie de 1,00 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Au mai fost depistați în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului: pe raza localității Chisindia, un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate, cu o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat; Un alt bărbat de 50 de ani, din județul Alba a fost depistat pe raza localității Vărădia de Mureș, cu o alcoolemie de 0,71 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pe strada Șiriei, din municipiu, un arădean de 23 de ani, a fost şi el depistat cu o alcoolemie de 0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, în toate cazurile au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Un tânăr de 17 ani, din Ineu, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe raza localității fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, și cu dreptul de a conduce suspendat a mai fost depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7, pe raza localității Pecica.
Pe numele tututor celor depistați au fost întocmite dosare penale.
Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției