Judecătorul Aurel Tripa, de la Judecătoria Ineu, rămâne în  arest. Hotărârea a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat recursul făcut de Tripa la decizia Curţii de Apel Timişoara, instanţă ce a stabilit că se impune arestarea preventivă a inculpatului. Potrivit reprezentanţilor instanţei supreme, Înalta Curte a decis să respingă ca nefondat recursul declarat de inculpat.

Aurel Tripa a fost reţinut, joia trecută, de procurorii DNA, chiar în faţa instanţei unde lucra, iar a doua zi, Curtea de Apel Timişoara a decis să dea curs cererii făcute de anchetatori şi să-i dea un mandat de arestare pentru 29 de zile. Tripa este cercetat pentru trafic de influenţă, ca urmare a faptului că a fost filmat în timp ce primea două telefoane mobile Samsung S 4 şi diverse sume de bani. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Tripa Aurel Ştefan, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, judeţul Arad, în sarcina căruia s-a reţinut infracțiunea de trafic de influenţă”, au anunţat la vremea respectivă procurorii DNA.Anchetatorii susţin că Tripa a cerut 600 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Arad, dar iniţial a primit doar un avans.  În ziua de 3 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan, în calitate de judecător la Judecătoria Ineu, a pretins unei persoane suma de 600 de euro, din care a primit un avans de 500 lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni asupra unui judecător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire la care acesta din urmă era direct interesat. La data de 5 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan a primit diferența de 300 de euro și un telefon mobil performant de la aceeași persoană, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, se arata într-un comunicat de presă al DNA.

Mai trebuie spus că judecătorul de la Curtea de Apel care a decis arestarea lui Tripa a ţinut cont de informaţiile primite de la anchetatori, potrivit cărora ar exista indicia că inculpatul nu s-ar fi aflat la prima abatere de acest fel.

Lucian Şerban

tripatripa

Recomandările redacției