Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța abia în ianuarie anul viitor în cazul fostului primar de la Zăbrani, condamnat pentru mai multe fapte printre care și abuz în serviciu și spălare de bani. În ședința de luna aceasta ținută pe data de 14 soluția a fost amânarea ulterioară a pronunțării până pe data de 18 ianuarie 2022. Astfel, fostul primar din Zăbrani trebuie să mai aștepte mai bine de o lună până la concluzionarea unei decizii definitive.

Inițial acesta împreună cu ceilalți inculpați și-au căutat o metodă de scăpare, asta se întâmpla în luna septembrie, însă de atunci dosarul a fost rejudecat de două ori, urmând ca anul viitor să fie a treia ședință.

Admite în principiu cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii Toader Marian, Pop Valer, Cîrja Jean şi Popa Radu Viorel împotriva deciziei penale nr.142/A din 28 ianuarie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală. Respinge cererea de suspendare a executării hotărârii formulată de inculpaţii Toader Marian, Pop Valer şi Popa Radu Viorel. Trimite cauza, în vederea judecării recursurilor în casaţie, Completului nr. 2. Fixează termen de judecată în şedinţă publică la data de 16 noiembrie 2021, pentru când vor fi citaţi inculpaţii Toader Marian, Pop Valer, Cîrja Jean şi Popa Radu Viorel, intimata Pele Lucreţia, intimaţii inculpaţi şi intimatele părţi civile. Se vor înştiinţa apărătorii aleşi pentru inculpaţii Toader Marian, Pop Valer, Cîrja Jean şi Popa Radu Viorel”, au decis judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în şedinţă publică din 21 septembrie 2021.

Recomandările redacției