sever bocuFirma de exercițiu reprezintă o metodă interactivă de învățare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și de aplicare interdisciplinară a cunoștin­țelor în domeniul economic. Profesorii Berzovan Corina și Rancu Emanuela ne prezintă câteva date despre aceste obiective.
„Obiectivele firmei de exercițiu sunt: familiarizarea elevilor cu activitatile specifice firmei reale; si­mularea operațiilor și proceselor economice; dezvoltarea de competențe necesare unui antreprenor dinamic. Din aceste motice metoda a fost implementată cu succes și în cadrul Liceului Sever Bocu Lipova. Astfel an de an elevii liceului nostru participă la Inaugurarea Firmelor de Exercițiu. În acest an, încă de la începutul lunii februarie, elevii clasei a XI-a A coordonați de profesor Berzovan Corina și elevii clasei a XI-a C coordonați de profesor Rancu Emanuela au învăţat ce presupune inaugurarea unei companii, ajun­gând ca la începutul acestei luni să inaugureze firmele de exercițiu Aqua West SA și FE Paradisul Copiilor SRL. Elevii claselor a XI-a și-au prezentat firmele organizând standuri cu produsele comercializate de aceștia încercând astfel să se facă cunos­cuți pe piață.
Pentru acest eveniment elevii au pregătit materiale publicitare care au constat în: cataloage, pliante, cărți de vizită, bannere care au re­prezentat firma acestora, de ase­menea, firmele și-au expus și produsele pe care le comercializează“ – au fost precizările profesorilor.
Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a liceului unde au fost invitați elevi ai claselor a VIII a din Păuliș, Chesinț și Zăbrani care au rămas impresionați de prezentarea profesională a colegilor mai mari de la Liceul Sever Bocu.

Recomandările redacției