Încă 5 milioane de lei pentru spital

0
226

În urma rectificării bugetului instituției, Consiliul Judeţean a direcţionat cinci milioane de lei pentru Spitalul Județean  Această sumă este necesară pentru plăți privind achiziționarea de materiale și echipament, cât și pentru unele reparații.  „În urma rectificării bugetare de astăzi am alocat cinci milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru plata unor facturi restante. Pentru a face față pandemiei, am achiziționat suplimentar echipamente de protecție pentru personalul medical, medicamente și materiale sanitare pentru tratamentul și îngrijirea pacienților infectați cu virusul Sars Cov 2. Sumele primite de la Casa de Asigurări de Sănătate au fost insuficiente pentru a acoperi aceste cheltuieli”, a specificat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Aceste fonduri provin de la Guvernul României, din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Acești bani sunt destinați pentru achiziționarea de furnituri de birou, materiale de curățenie, piese de schimb, echipamente de protecție pentru personalul sanitar și pacienți, servicii de curățenie, dezinfecție, întreținere program informatic și ascensoare, lucrări de remediere și reparare efectuate asupra clădirilor pentru menținerea la nivelul necesar al cerințelor și asigurarea funcțiunilor acestora, medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectați și materiale de laborator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.