Arădenii demonstrează că anumite cuvinte se pot transforma în fapte, unicul lucru este să vrei cu adevărat. 

Totul a început după un mesaj de pe Facebook al directorului Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, care a spus că orice ajutor este binevenit, în aceste vremuri cumplite pe care le trăim. 

Anume astfel a fost creat un grup de suport „Alături de Îngerii în halate albe”, un grup dedicat ajutorului celor aflați în prima linie cu lupta împotriva Covid-19 din Arad, care, au luat mesajul directorului DSP Arad drept un imbold și au început să acționeze.

Arădenii s-au mobilizat și au început să-i ajute pe cei care, deși salvează vieți…sunt blamați și înjurați.

Fiecare ajută cu ce poate. Unii cu plăcinte făcute în casă, cu sandwich-uri, chiar și cu o simplă vorbă bună care ajunge la cei din linia întâi. 

„Cum nimic nu este întâmplător…la secția non-covid am găsit o măceană dragă care nu a reușit nici să mănânce de azi-dimineață!În curtea spitalului un șir lung de ambulanțe din care cumnata mea mă strigă și o rog să ducă ea la sediu ce am pregătit pentru ei!

«Noi mergem acasă,dar sunt oameni aici care nu au mâncat de ieri»

A luat plasa și a intrat repede să le împartă bolnavilor din containere!

Mulțumesc Monica… mulțumesc Adina!

Dumnezeu să le dea sănătate și multă putere!”, a spus Nicoleta Pavel, administratorul grupului de pe Facebook.

S-au adunat oameni cu suflet mare, care, din momentul apariției acestui grup din mediul online, au făcut o mare schimbare, chiar dacă este înființat de abia trei zile.

„Sunt Claudia Bumb ,am 43 ani, locuiesc în satul Cuied, comuna Buteni – județul Arad .

Am urmărit mesajul dumneavoastră pentru sistemul medical și am muncit ceva de dimineață : două tăvi de prăjitură .Am pus-o în frigider și vom pleca în aproximativ o oră spre Arad .

O tavă o vom lăsa la serviciul de ambulanță și una la spitalul județean. 

Am făcut totul din suflet ! 

Simțim și noi prin ce trec cadrele medicale acum deoarece soțul lucrează la serviciul județean de ambulanță și le suntem alături !”, a transmis Claudia Bumb, o femeie care face parte din același grup.

În următoarele zile, la Spitalul Județean din Arad vor ajunge, în continuare, alte bucate calde, produse felurite și apă din partea acestor arădeni demni de a fi numiți un exemplu.

Aceștia au dat dovadă de faptul că arădenii au valori și că niciodată nu este prea târziu să dai o mână de ajutor, să-ți arăți recunoștința și din puținul pe care îl ai – să-i susții pe medicii care își pun viața în pericol pentru noi.

 

Recomandările redacției