UAV

Proiectul POSDRU  ID 138850 „Student consiliat – excelent viitor angajat” continuă. Astfel, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în parteneriat cu Asociația Excelență în Educație și Formare Continuă, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Valahia” Târgoviște, Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografică, ELSACO, Centrul suport pentru Organizații Studențesti din România, Asociația pentru Egalitate în Șanse și Nediscriminare, INFOR Italia organizează activități de consiliere și orientare profesională. Astfel, studenţii universităţii de stat arădene sunt trimişi periodic în Italia, în următoarea fază urmând să plece alţi cinci tineri care studiază aici.  De asemenea, urmează să fie organizat un nou concurs cu tema „cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”, care a fost şi până acum un succes. „Proiectul, în valoare de un milion de euro se desfăşoară potrivit programului, urmând ca până la sfârșitul lunii noiembrie să fie consiliați 400 studenți (80 studenți/lună). Până în prezent, 49 de studenți din cei aflați în proiect sunt înscriși la programele de master ale universității noastre continuându-și studiile, ceea ce relevă îndeplinirea acestui important obiectiv al Proiectului Student consiliat – excelent viitor angajat”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.

Grupul țintă în cadrul Proiectului Student consiliat – excelent viitor angajat este format din 1020 de studenți de la programele de licență și master. Activitățile de consiliere se desfășoară prin Departamentul de Consiliere in carieră și orientare profesională din cadrul universităţii.

„Proiectul Student consiliat – excelent viitor angajat are ca obiectiv general creșterea șanselor de inserție pe piața muncii a 5100 de absolvenți în învățământul superior (din care 1020 – ai UAV) aflați în tranziție de la școală la locul de muncă”, a ţinut să precizeze prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

De menţionat că prin acest proiect se organizează  110 stagii de practică intensivă internațională, dintre care 22 pentru UAV, la un partener din Italia. Studenții beneficiază de trei ore de consiliere  individuală  și patru ore de consiliere colectivă. Reprezentanţii UAV mai susţin că în atenția echipei de proiect se află parteneriatul cu mediul economic.

Recomandările redacției