Încă două luni de arest pentru arădeanul care și-a înjunghiat concubina

0
381

Cel puțin încă două luni va sta după gratii arădeanul care și-a înjunghiat concubina, punându-i viața în primejdie. Magistrații au decis să-i prelungească arestul preventiv cu încă două luni și au respins cererea apărătorului său de a-l plasa în arest la domiciliu. Totuși, trebuie spus că hotărârea Tribunalului Arad este cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare, astfel că dacă inculpatul dorește să înainteze o contestație la o instanță superioară, se va judeca din nou măsura preventivă luată în cazul său.

În baza art. 362 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 208 alin. 2 şi 4 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Kros Gheorghe, deţinut în Penitenciarul Arad, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12 noiembrie 2019 până la data de 10 ianuarie 2020, inclusiv. Respinge cererea formulată de avocatul inculpatului privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de a formula contestaţie în 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 12 noiembrie 2019”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad.

Deși inițial bărbatul care și-a înjunghiat concubina cu mai multe lovituri de cuțit a fost cercetat pentru violență în familie, în urma raportului medico-legal, s-a stabilit că leziunile suferite i-au pus acesteia viața în primejdie, astfel că încadrarea juridică a fost schimbată în tentativă de omor. Kros Gheorghe a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Arad în data de 18 septembrie a.c., iar primul termen fixat pentru judecata pe fond a fost ieri, când avocatul victimei a depus o cerere de amânare.

Amintim că, la sfârșitul lunii iulie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au solicitat arestarea preventivă a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, judecătorul dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Din probatoriul administrat, procurorii au concluzionat că, în data de 26 iulie a.c., în timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul a aplicat persoanei vătămate, concubina sa, un număr de trei lovituri de cuţit în zona axilei braţului stâng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.