Încă o autostradă ajunge la DNA

0
290

După ce a demarat anchetă penală în privința autostrăzii ”scufundate” Sibiu Orăștie, lotul 3, a venit rândul autostrăzii Timișoara-Lugoj să intre în vizorul procurorilor. Autostrada este în investigație la DNA în urma unei sesizări venite de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă, relatează Digi24.

După ce a demarat anchetă penală în privința autostrăzii ”scufundate” Sibiu Orăștie, lotul 3, a venit rândul autostrăzii Timișoara-Lugoj să intre în vizorul procurorilor. Un document exclusiv al Digi24.ro arată că autostrada este în investigație la DNA în urma unei sesizări venite de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF).

După lotul 1 Nădlac-Arad și lotul 3 Sibiu-Orăștie, primul ajuns la DNA într-un caz de fraudare a fondurilor europene, al doilea într-un dosar de abuz în serviciu al fostului director general CNADNR, Narcis Neaga, a venit rândul autostrăzii Timișoara-Lugoj să intre în atenția procurorilor.

O bună parte a autostrăzii a fost realizată fără o autorizație de construire, fapt pentru care România riscă să piardă banii înaintați de către Comisia Europeană. Un document al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), deținut de Digi24.ro, trece în evidență toate lucrările efectuate fără Autorizație de Construire (AC) de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și precizează că autostrada Timișoara-Lugoj s-ar afla în investigație la DNA.

Potrivit unor oficiali care au refuzat să fie citați, ancheta DNA se referă la lotul 2 al autostrăzii menționate și se referă la la lipsa AC. Autorizația a fost emisă în august 2014, cu doar câteva zile înainte de eliberarea proceselor verbale de recepție, și în condițiile în care lucrările fuseseră făcute încă din luna mai a acelui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.