Încă o serie de migranți, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera

0
391

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au depistat zece cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Pe lângă aceștia, lista a continuat cu alți doi cetățeni indieni care au fost depistați de polițiștii de frontiera de la PTF Nădlac II încercând să treacă granița în baza unor permise de ședere suedeze false.

Prima întâmplare a avut loc vineri, în data de 13 decembrie 2019,în jurul orei 21.00. Atunci, politiştii de frontieră au depistat în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota doi bărbați. S-a procedat la legitimarea acestorea, bărbații prezentând două permise de şedere având însemnele autorităţilor din Suedia.
Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetăţeni din India, în vârstă de 25 respectiv 28 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei în baza documentelor false.
Al doilea eveniment a avut loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 03.30, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră, au fost depistate zece persoane. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, respectiv Siria, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi doi minori în vârstă de 17 ani Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.