Comisarul UE pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Johannes Hahn, a vizitat capitala macedoniană Skopje, cu scopul de a marca începutul procesului de monitori­zare, necesar pentru aderarea Macedoniei la Blocul comunitar, informează Mediafax.
Macedonia va începe, săptămâna aceasta, procesul tehnic de monitorizare pentru a se pregăti de discuţiile privind aderarea la UE, care ar putea începe în luna iunie, anul viitor. Comisarul european s-a întâlnit cu premierul Zo­ran Zaev, deputatul Talat Xhaferi şi liderul partidului de opoziţie Vmro Dpmne, Hristijan Mickovski.
La sfărşitul lunii iunie, miniştrii europeni şi-au exprimat sprijinul pentru Albania şi Macedonia, privind demararea negocierilor de aderare la UE. Cu toate acestea, cele două state au primit mai multe condiţii, inclusiv completarea reformelor judiciare, investigarea şi condamnarea corupţiei, cât şi în administraţia publică.
Una dintre primele obligaţii ale Macedoniei este aceea de a dezvălui cine este şeful echipei naţionale responsabile pentru partea politică a negocierilor, cât şi şeful echipei de experţi responsabile pentru aspectele tehnice ale negocierilor cu UE.

Recomandările redacției