UTA şi-a adăugat în „palmaresul” din acest sezon încă o înfrângere ruşinoasă, greu de explicat. Dacia Brăila, echipă aflată pe loc retrogradabil înaintea penultimei etape a Ligii a II-a, a defilat la Şiria, în ultimul meci al arădenilor pe arena „Otto Greffner”.
A rezultat un 1-5 de coşmar, scor ce pune în discuție valoarea jucătorilor, mai ales că „roş-albii” au fost de nerecunoscut. Pe de altă parte, se știa că stagiunea de primăvară va fi dificilă cu o politică de salarizare low-cost și un lot cu medie de vârstă destul de scăzută.
Despre meciul în sine nu sunt prea multe de spus. Brăila a fost echipa mai conectată la miza partidei, a evoluat cu multă determinare și concentrare și, chiar dacă, arădenii au egalat la un moment dat la 1, problema învingătoarei nu s-a pus niciun moment. În minutul 18, Buia a înscris cu un șut frumos din lovitură liberă al 8-lea său gol pentru UTA, însă Polgar (cu un autogol în minutul 9), Dima (min.19), Pop (min.41 și 54) şi Cubleşan (min.58) au trimis punctele pe malul Dunării. Darius Buia a mai ratat și un penalty obținut de Manea, în penultimul minut de joc, trimițând balonul în bară.
La final, galeria i-au strigat din nou demisia lui Ionuț Popa și conducerii clubului, însă concluziile vor fi trase doar după ultima rundă a campionatului, cea de vineri, de la Pitești.
Formații:
UTA: Barna – Polgar, R. Iuga, Manea, Dinculescu – Tănase, D. Dan (31 Stahl) – Petra, Buia, Hlistei – D. Popa (60 Jorza).
Dacia Brăila:Botaș – Gîț (62 Ciucureanu), Țăranu, Ghiocel,
Nicola – Olenic, Dima (66 Vitan) – Niță, Frunză (72 Al. Manea), Cubleșan – A. Pop.
Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Gheorghiță Bălan (Pitești), Doru Zamfir (Slatina).
Rezervă: Dorin Voina (Re­șița)
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara), Horațiu Stănescu (Craiova)

Recomandările redacției