Încă un abandon în Liga a IV-a: Cetate Săvârșin invocă lipsa grupelor de copii și juniori și bugetul insuficient!

0
297

După Semlecana Semlac, o altă prim divizionară județeană aruncă prosopul. Este vorba despre Cetate Săvârșin, care este în imposibilitatea de a respecta cerințele impuse de Asociația Județeană de Fotbal Arad privind grupele de copii și juniori. Nici bugetul alocat pentru club de autoritățile locale, neschimbat de trei sezoane încoace, nu mai este în ton cu vremurile, așa că trupa din comuna regală ar putea sta pe tușă cu totul unul sau două sezoane de acum înainte.
De altfel, regulamentul spune că o formație ce se retrage dintr-un eșalon trebuie să o ia de la capăt din Liga a VI-a, ceea ce Săvârșinul nu mai pare dispusă să o facă în acest moment. „Din păcate, încă din returul campionatului trecut ne-am confruntat cu o criză acută de copii care să vină la fotbal, în mod organizat, la clubul Cetate. Nu am reușit să adunăm destui fotbaliști pentru meciurile din campionatul de juniori A1, iar cei care au fost s-au lăsat pe rând și ne-am trezit acum, în vară, că nu mai avem localnici pentru a putea evolua într-un campionat organizat de AJF Arad. Așadar, suntem în imposibilitatea de a continua întrecerea, chiar nu putem să identificăm și să alocăm și bani pentru două grupe de copii și juniori din alte zone ale județului care să joace pentru noi. Până la urmă, este și un lucru de neacceptat pentru comunitatea noastră, ca să nu mai vorbim că bugetul pentru fotbal este același de trei ani încoace. Așadar, suntem nevoiți să ne retragem, cel puțin un an-doi, până mai vedem dacă vor fi copii suficienți pentru a putea să ne reînscriem în Liga
a VI-a. Săptămâna viitoare vom anunța oficial și AJF-ul despre ceea ce am decis, mici șanse de a reporni din ultimul eșalon județean chiar din toamnă mai sunt. Ne pare rău că părăsim Liga a IV-a, dar asta este situația”, ne-a declarat Cătălin Marius Neamț, căpitanul-antrenor al Cetății și viceprimar al comunei Săvârșin.
De la urcarea în Liga 4-a, în vara anului 2017, Cetate Săvârșin a obținut un loc 12 și două locuri 13, atingându-și, astfel, de fiecare dată obiectivul, salvarea de la retro­gradare pe plan sportiv.
Așadar, ediția 2019-2020 a Ligii a 4-a la fotbal ar trebui să înceapă în 13 formații, după ce în stagiunea precedentă au evoluat 15. Înscrierile se fac până la data de 26 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.