cersetorPoliţiştii locali l-au identificat şi transportat la sediu, în cursul zilei de duminică, pe Ţurca Mărcuţ Petrişor, domiciliat în comuna Hida, judeţul Sălaj.  Acesta practica cerşetoria pe raza municipiului Arad, făcând apel la mila trecătorilor, inducându-i în eroare.  În­şelă­ciunea consta în faptul că Ţurca Mărcuţ Petrişor îşi îndoia un crac al pantalonilor, după care îmbrăca o altă pereche de pantaloni, simulând astfel lipsa unui picior.
Luat la întrebari de către poliţişti, cerşetorul le-a povestit că „l-a alungat nevasta din casă”, fiind însurat de mai mulţi ani. Au trei copii (cel mai mare în vârstă de 5 ani), însă cresc şapte, patru fiind ai femeii din prima căsătorie. În spiritul responsabilităţii, Ţurca Mărcuţ Petrişor şi-a cumpărat imediat din banii obţinuţi din cerşit o şaorma, o bere, ţigări și un CD original „Guță Magnificul”, pe care-l asculta la un MP3 player.
Poliţia face un apel astfel la vigilenţa trecătorilor, care nu trebuie să se lase în niciun fel manipulaţi de către cerşetorii care își truchează starea de sănătate, pentru a obţine bani fără muncă.
(S.G.)

Recomandările redacției